uit het Licht

Het ligt voor de hand dat de substantie der ziel van een oneindig fijner gehalte is dan die van het lichaam. Dat we daarom bij de ziel al kunnen spreken van substantiële krachten die zich steeds opnieuw kunnen ordenen en groeperen al naar gelang het licht van de geest in ons toeneemt. Men ziet wel eens feestelijke fonteinen die van binnenuit door tal van lichtschakeringen worden bespiegeld. Het ijl verstuivend water weerkaatst op feeërieke wijze het kleurenspel van licht en leven en boeit het oog. Zo kan in de menselijke ziel een fontein van lichtkrachten ontstaan, die alles overtreffen in schoonheid en glans. Het is de fontein van levend water die zal opspringen tot in het eeuwige leven.

Kunnen we dan niet op die wijze de voorstelling benaderen dat er innerlijk een lichtgestalte wordt geboren waarvan Jezus zeide: 'Het stond en het openbaarde zich in hun beeld'?

Als zij tot u zeggen: Wie zijt gij? zeg: Wij zijn zonen en wij zijn de uitverkorenen van de Levende Vader. Als zij u vragen: Wat is het teken van uw Vader, dat in u is? zeg hun: Het is een beweging en een rust.

Als we de Vader kiezen, kiezen we het allerinnigst menselijke.
Zoek het teken van de Vader.
Het komt tot u in grote rust. In de grote rust trilt de allerfijnste beweging als een subtiel ritme. Let op de verborgen adem van uw ziel. Het opwellen in uw allerinnerlijkste leven, waar geen bewogenheid is als een ontroering maar ook geen stilte als van de dood. Er heerst geen gedachtebeeld noch enige sensatie voor uw zinnen.
Zoek het kenteken alsof ge in u het heilige der heiligen binnentreedt. De Vader zal u verwachten en naar u uitzien en in u binnen komen en Hij zal de vrede van uw ziel nog meer versterken en verstillen. Hij zal zich in het allerhelderste gevoelen aan u kenbaar maken in uw geest. Ge zijt zelf die geest. Daarom kunt u als uw eigen bewustzijn er ook binnen gaan en zich er innig mee verbonden gevoelen. Want uw bewustzijn heeft uw geest tot oorsprong.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=KFIFBZZN

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS