levensreis




Is nou wel of niet alles Tao?
Ja, dat heb je met Taoïsme, vaak die schijnbare tegenstellingen.

Het is allebei.
Ja, er is een speciale Taostroom.
En ja, ook als je niet in die Stroom zit is uiteindelijk toch alles Tao.
Want als je buiten de Stroom zit/valt doet toch uiteindelijk alles eraan om je weer terug in die Stroom te brengen.
Het laat je doen, wat je maar wil doen, wat je maar goed lijkt, waar je maar voor gaat.
Het Weet vroeg of laat kom je weer tot bezinning, en keer je weer vrijwillig terug naar de Stroom. Kan lang duren, kan kort duren. Dat maakt Tao niet uit, alles deel van t spel.
Vaker bouwt zich iets meer en meer op, en op, en op, spanningen en frustratie, druk, stress. Dan komt er misschien een uitbarsting, een innerlijke ontploffing. Je draait door, raakt over de toeren, en zo kom je misschien tot bezinning. In die bezinning wordt je dan misschien ontvankelijk voor de Stroom van Tao, de Stem van Tao.
Ziekte geeft ook geweldige mogelijkheden, ongelukken. Want alles draait er uiteindelijk om, om weer terug te keren in de bedding van Tao.
Misschien gebeurd het niet eens in dit leven. Misschien gaat t in dit leven slechts om van een heleboel te proeven, veel uit te leven, te beleven, is er nog geen ruimte voor werkelijke bewustzijnsontwikkeling.
Maar ook dit hoort er allemaal bij, is deel van het spel.
We zijn allemaal onderweg, we zijn allemaal op reis.

Iedereen zit op een ander stuk van die reis. Van iedereen wordt weer iets anders gevraagd. Maar uiteindelijk zijn we allemaal gelijkwaardig al zijn we niet gelijk. Dat hoeft ook helemaal niet. Ieder heeft weer andere kwaliteiten en mogelijkheden, legt een ander stukje bij in die grootse Levenspuzzel. De puzzel van Tao, van de Geest, van de Liefde. Meer en meer, door vele ervaringen, door loutering, kan er meer en meer een afstemming zijn op de Stroom van Tao, het vertrouwen hierin groeien. En zonder angst, met een hart van liefde geef je jezelf hieraan over, Wetende dit is de enig juiste Weg.
Dan ben je weer waarlijk in harmonie met het Levensspel en kunnen nieuwe ont-wikkelingen in gang gezet worden. Je zult het Weten, meer en meer waarlijk Weten, met je hele Wezen.

Kagib

En de uitgesproken woorden

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN