21-2-62 activiteit

De zon stond nu achter de bomen en op de stoffige, vuile weg was het druk. Overal zag je arme, slecht geklede, hongerig kijkende, afgematte mensen, die eindeloos met elkaar praatten. En dan was daar de zee, rusteloos, het water schitterde in het licht van de ondergaande zon. Overal was beweging, iedere kleur danste en de rotsen waren heel diep zwart.

Actief bezig zijn is niet uit het leven los te maken.
Het idee is iets anders dan het feit en leven op basis van een idee wil zeggen dat je niet tot daden komt, wat dan weer voort komt uit denken dat in conflict verkeert en in actie komen op basis van een idee kan enkel tot tegenstrijdigheid leiden en de spanning die dat oplevert betekent dat je niet tot daden komt, al kunnen er boeken en schilderijen, goden en visioenen uit voortkomen.
Leven is actief bezig zijn. Je leeft niet vanuit de herinnering. De sintels van de herinnering zijn iets anders dan het vuur van het leven. Ideeën worden op basis van die sintels gevormd.
Leven en sterven, tijdloos, ieder ogenblik opnieuw, is actief bezig zijn. Volledig leven is ongehinderd actief bezig zijn.

De zon was nu een vervagende lijn op het water en er was die schoonheid waar denken of voelen nooit vat op zou kunnen krijgen. Die schoonheid kun je niet in een museum zetten of aan een muur hangen. Liefde, schoonheid en dood zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden, want het leven danst eeuwig over het water.


Krishnamurti

Reacties

Skycrush zei…
ow dus we moeten ongehinderd door ons denken bezig blijven. Ik moet dus niet stil blijven zitten. Af en toe natuurlijk wel ademen. Zonder gehecht te zijn aan het resultaat.
Kagib zei…
Nou kern wat hij hier zichtbaar probeert te maken is dat jij niet meer doet maar Het door jou heen kan doen, daarop afgestemd zijn.

Maar dat is tuurlijk een heel proces om daar te komen. Dan moet je eerst zicht krijgen op waar jij doet en dat kan ook zijn op die stoel gaan zitten, wie zit op die stoel hihihi van waaruit ga je op die stoel zitten? Van waaruit sta je weer op doe je wat je doet? wat wekt t op?

Maar nogmaals wat hij hier uitwerkt is als t ware het eindresultaat als je samen gevloeid bent met Het met t Bewustzijn dat je hier n instrument van geworden bent.

T gaat om waar jij zit in dit nu jouw afstemming waar jij vol van bent wat in jou is daar zicht op krijgen en wat de betekenis daarvan is onder leiding in Verbinding met Bewustzijn het Bewustzijn wat hier geen onderdeel van is maar wat dit Ziet Weet, wat is. :)))

lieve warme groet Kagib

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS