de opgang vh innerlijke Licht

De bevrijding ervaren wij als een in de ziel opwaken van het goddelijke licht - een onmetelijk licht, dat de nevelen der onwetendheid in een ogenblik verdrijft en schemering doet wijken voor klaarheid. Dit Licht, dat ons een zekerheid, een troost en een kracht is, komt nimmer van buitenaf, maar altijd van binnenuit.
Waaraan wordt nu de opgang van dit innerlijke licht herkend?

Ziet! Uw hart gevoelt zich soms op bijzondere wijze aangeraakt en afgewend van de wereld. Hoe zou dit anders kunnen geschieden dan door het instralen van dit licht. Het is zo lieflijk en verrukkelijk, dat alles u verdriet, wat niet God of Godes is. Het trekt u tot God, en ge wordt menige goede maning gewaar en toch weet ge niet vanwaar zij tot u komt. En hoe meer gij u leegmaakt, des te meer verlichting en inzicht uw deel wordt.
Van dit licht in het diepst van de ziel krijgt de mens besef, wanneer hij zich naar God keert. Meteen verschijnt in hem een schitterend licht, en geeft hem te kennen wat hij te doen en te laten heeft, en nog menige goede aanwijzing meer, waarvan hij voordien niets wist en ook geen begrip had.

Meester Eckhart

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN