het Kosmische Bewustzijn

Eerst door de verlichting wordt het ons geopenbaard, doordat ons het inzicht in de oneindigheid van het universum, zowel als in de onbegrensdheid van het eigen innerlijk ten deel valt.
Niet slechts de oneindigheid van het Al wordt ons geopenbaard, maar ook het geestelijke wezen en het alom aanwezige leven in het universum. De ganse natuur openbaart zich aan onze kosmisch verruimde blik als het levende gewaad van de Godheid. Daar is niets eindigs en niets onwezenlijks meer: ook het geringste is deel van, en geeft uitdrukking aan de wil van de Eeuwige, en ook het kleinste is in zichzelf oneindig en onvergankelijk gelijk de geest des levens zelf. En even oneindig is het innerlijke Al van onze ziel.

K.O. Schmidt

Oneindig als het Al is de innerlijke wereld. Hier is Gods grond ook mijn grond, en mijn grond Gods grond, hier leef ik uit het mij eigene, gelijk God leeft uit het Hem eigene.
Zoals het met God gesteld is, is het ook met de ziel gesteld: God is op alle plaatsen en op iedere plaats geheel en al; dat wil zeggen, voor God zijn alle plaatsen één. Verder beschikt god over een vooruitzien van alle dingen en schept Hij in Zijn voorzienigheid van alles vooraf een beeld. Dat alles heeft Hij van nature.
Met de ziel is het echter net zo gesteld. Ook zij is in alle ledematen en in ieder daarvan geheel en al; daarom vormen alle ledematen voor de ziel één enkele plaats. Ook zij kent voorzienigheid en schept vooraf een beeld van die dingen, waarbij haar dat mogelijk is.

Meester Eckhart

Hihihi laat ik nog even mijn toelichting toevoegen.
Daarom benadruk ik dus steeds het Bewustzijn, de overgave aan dat Bewustzijn.
Hier wordt zichtbaar gemaakt wat dat Bewustzijn is, wat de Ziel is. Dat gaat verre uit boven alle denk-beelden, mind-spelletjes. Het draagt en omvat alles, ook, wat hier staat wat het beste is voor alles en iedereen wat zich in de toekomst wil ontvouwen. Daarom krijg je ook tussendoor van die wonderbaarlijke toevallen, synchroniteiten, als je jezelf daaraan over gegeven hebt. Dat kun je dus niet bedenken. De mind kan daar niet komen. Het Bewustzijn zit daaronder en kan zich meer en meer zuiver uitdrukken open-baren, als wij, waar wij vol van zijn is verdwenen.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN