God en de Ziel

God heeft de ziel dermate naar Zijn gelijkenis gevormd, dat in de hemel en op aarde niets zozeer het goddelijke gelijk is, als de ziel. Daarom wil God er zeker van zijn dat de tempel van de ziel rein is en dat er zich niets anders in bevindt dan Hij alleen. Omdat deze tempel Hem welgevallig is, indien zij Hem waardig is en er niets anders is dan alleen Hij.

Omdat Hij Zelf in de ziel werkzaam moet zijn, heeft Hij dit werk van Hem lief. Dat wij liefhebben, komt voort uit Zijn werken. En deze
liefde is God: Met haar mint God Zichzelf, Zijn natuur, Zijn wezen en Zijn Godheid. Doch met deze liefde waarmee God Zichzelf bemint, heeft Hij ook alle schepselen lief - niet als schepselen, maar als God. Met het genoegen waarmee God behagen schept in Zichzelf, schept Hij tevens behagen in de ganse wereld.

Meester Eckhart

Voor alle duidelijkheid, hier wordt niet de ziel verstaan hoe wij meestal de ziel zien. Het gaat hier om de Ziel, om het Hart in het hart. En de belangrijkste fase is dus de reiniging van het hart. Na die reiniging woont dan God in het hart, en kan zich van daaruit in alle Vrijheid open-baren, uitdrukken.
God is de ware Liefde, het Goddelijke en dan valt alles op zijn plek, want de Liefde blijft over.

lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN