vrijkomen van het verleden

Door de eeuwen heen wordt alles steeds weer overgedragen, wordt alles van de ene hand aan de andere doorgegeven, van de ene generatie aan de volgende generatie - en het spel blijft aanhouden. Dit is het spel waaruit je los moet komen. De enige manier om eruit los te komen, is door je zelfrespect opnieuw te ontdekken, je waardigheid terug te krijgen die je als kind had toen je niet bedorven was, toen je nog niet geconditioneerd en vergiftigd was door de maatschappij en door de mensen om je heen.
Wees weer kind en je gaat niet meer voor jezelf op de vlucht. Dan zoek je je toevlucht binnen in jezelf. De wereldse mens vlucht van zichzelf weg, en de zoeker vlucht naar zijn innerlijk om de bron van dit leven te ontdekken, van dit bewustzijn. En als hij de bron ontdekt, heeft hij niet alleen zijn levensbron ontdekt; hij heeft de levensbron van het universum, van de gehele kosmos ontdekt.

Dan wordt je volkomen vrij van al het jargon dat de maatschappij je overgeleverd heeft. Dan gooi je eenvoudigweg alle conditioneringen, alle tradities, het hele verleden van je af.
Ik zeg je: er is maar één ding waarvan je afstand moet doen, en dat is van het verleden en verder niets. Als je van het verleden afstand weet te doen, ben je volkomen onbevangen, pas geboren, en in zo'n onbevangen toestand te verkeren is zo'n zegen, dat je er zelfs niet over kunt piekeren daar ook maar voor een enkel ogenblik van weg te lopen. De mens die zichzelf kent, neemt nooit een enkele vrije dag.

Osho

Ja, daar gaat het om, vrijkomen van het verleden. Dit kan alleen door bewust aanwezig te zijn, niets vanzelfsprekend te achten. Al je innerlijke reacties onderzoeken al je emotionele reacties, je denken over dingen, zeker als hierin emotionele verbindingen aan zitten.
Vrijheid is niet iets van binnen, ware Vrijheid kun je vrijmaken van binnenuit. Vanuit dat wat al Vrij is, niet aangetast door de tijd. Dan mag je hervinden de ware onbevangenheid van het pure Kind.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS