mee en tegen bewegen

Het geheim is zo eenvoudig en zo voor de hand liggend, daardoor ontgaat het je.
Wie ben jij om situaties te forceren? Wat voor macht heb je om situaties te forceren? Situaties komen van het bestaan zelf. De verstandige koers is om in harmonie met ze te zijn, niet in disharmonie. In harmonie kun je op die situaties meedrijven; maar op het moment dat je gaat vechten... je bent zo nietig en het universum is zo uitgestrekt, dat je met geen mogelijkheid kunt winnen. Dan komt er frustratie op. Dan volgen ellende, kwelling, lijden.

Wees net als een witte wolk die aan de hemel voorbijglijdt, zonder enig verlangen om ergens aan te komen. Dat is niet nodig; je bent er al. Wat wil je nog meer? En als de winden naar het zuiden waaien gaat de witte wolk naar het zuiden. En als de winden eensklaps veranderen en zich weer noordwaarts begeven, dan klaagt de wolk niet; ze zegt niet dat dit onlogisch is: we gingen in zuidelijke richting en plotseling ging je zonder enige reden weer naar het noorden.' Zonder enige weerstand begint de wolk gewoon met de winden mee te bewegen waarheen ze ook gaan. Er is geen wrijving tussen de wolk en de wind.
Dat zou het juiste standpunt moeten zijn van alle waarheidszoekers: geen wrijving met de natuur, geen wrijving met het bestaan, en al je narigheid, al je spanning, al je leed en angstgevoel zullen uit eigen beweging verdwijnen. Ze zijn jouw schepping.
De enige hoop voor de mens is, luisteren naar het hart en daarmee verder te gaan.

Osho

Voor alle duidelijkheid, wat hij hier zegt, betekent niet met alle winden meewaaien.
Je bent nog niet in harmonie dus je zult eerst zicht moeten krijgen op waar jij tegen beweegt tegen de Stroom in gaat.
Zeker waar de Kosmos, als je dat zou kunnen voelen, als je het zelf meegemaakt hebt. Wat ons draagt kan voor alles zorgen, wat je maar nodig hebt. Hierin is geen sprake van toeval. Alles kan je ook ontnomen worden als dit Wil.
Het hele leven draait erom weer uiteindelijk mee te resoneren met de Kosmos, in alles wat we Zijn.

Alles heeft betekenis. Alles is een teken. Er is niets zinloos.
Aan jou om het te ontcijferen om vrij te maken wat erin verborgen is.
Het leven is zonder zin als je hier aan voorbij gaat.
En dan zal het leven, misschien niet dit leven, dan n volgend leven, ervoor zorgen dat je niet verder kunt. Dat alles overhoop wordt gehaald zodat je eindelijk tot bezinning komt.
We zijn hier om zicht te krijgen overal waar we tegen-bewegen, onze eigen-willigheid moet verdwijnen. We hebben ons daarin opgesloten waardoor Dat wat alles omvat niet meer in kan werken. Dat zijn de vruchten die we zaaien, in het niet luisteren het zelf willen doen.

Als alle eigenwilligheid verdwenen is, ja dan kun je die wolk zijn. Geen enkele dwang hierin. Heel subtiel de inwerking nu naar rechts dan even stil liggen, geen wind, geen daden, en dan voel je weer de opwekking en je beweegt mee.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS