relaties

Als we een intieme relatie aangaan, is onze grootste fout te verwachten dat onze partner van ons houdt. Het geheim van blijvende liefde is dat we een intieme relatie in de eerste plaats aangaan om te geven, niet om te ontvangen. Idealiter zouden we, voordat we een huwelijk aangaan, volledig voor onszelf moeten kunnen zorgen. Als we al een rijk leven hebben en van onszelf houden, zijn we niet afhankelijk van een partner. Als we dan liefde van de ander krijgen, is dat een extra geschenk. In plaats van van onze partner de liefde die we nodig hebben te verwachten, moeten we voor onszelf zorgen.

JOHN GRAY

Ja, wat hij hier aanduidt is eigenlijk het eindpunt.
Op zich is het geen probleem als je daar nog niet bent, en daar gaat het ook niet om. In een ware relatie gaat het erom dat er wederzijds openheid respect en gelijkwaardigheid is. Dat er een intentie bestaat om samen tot dat punt te komen. Durven kwetsbaar te zijn, durven je zwakke plekken onder ogen te zien, je pijnlijke plekken. Echt samen groeien, samen tot een ander mens worden.
Daarom kom je uiteindelijk in een ware relatie ook bij elkaar om samen tot heelheid te komen, elkaar te helen.

En ja, als dan die wederzijdse heelheid gekomen is dan blijft er nog een heerlijke dynamiek, dan gaat in vervulling, waar twee in Mijn naam aanwezig zijn.....

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS