het driehoeksvuur



Oorspronkelijk was/is het de bedoeling dat het denken, het voelen en het doen, de wil onafhankelijk van elkaar kunnen werken.
Waar is dit nog zo?
Neemt bv het denken niet meteen het voelen mee, of de wil, zonder dat we er iets aan kunnen doen? Dat we hier meteen door meegevoerd worden?
Of kunnen we niet pas iets willen als we eraan denken, of het voelen?
En heeft het voelen/emoties toch niet bijna altijd verbinding met het denken?
Is t niet heel herkenbaar mensen die vooral helemaal geleefd worden door hun wil. Dat alles daardoor bepaald wordt. Dat hun leven helemaal ingevuld wordt door dat willen, gevoed door t denken?
Of mensen die het totale leven benaderen vanuit het denken, alles beredeneren en van daaruit hun wil zich ontplooid, ze tot daden komen?
Of mensen die vol zitten met hun gevoel, maar dit zonder werkelijk begrip, begrijpen.

Dus ja is t dan niet n geweldig perspectief dat dit ooit weer mogelijk zal zijn, vrij kunnen denken, voelen en willen.
Meester zijn over je gedachten. Ze rustig door je heen laten gaan, dingen bekijken zonder verlangen tot actie of opwekking van emotie.
Gewoon voelen, voelen wat is, dit door je heen laten stromen, zonder denken, en zonder verlangen tot actie.
En de wil, gewoon doen wat het moment vraagt. de Wil, de Stroom volgen zonder speciale emotie, belangen, verlangen, zonder speciale gedachten.
Dan ben je vrij, en kan het Leven zich vrij door je uitdrukken. Je volgt de Stroom van binnenuit, waar die ook heen wil, zonder emotioneel belang of verlangen. Tussendoor gebruik je het denken om dingen te bekijken, of een stuk inspiratie te laten stromen. Je wordt niet meer geleefd door het denken, door je emotie of door je wil, maar je bent zelf waarlijk tot Leven gekomen. Of beter gezegd Het is door jou heen tot Leven gekomen.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/eDEaLpgWfv

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS