Eeuwig jong

Voor ieder vasthouden aan een illusie, een hechting is spanning, kracht, nodig. Daardoor verslijt de mens zo door het psychische leven.

Mellie Uyldert

Ben hier zeker mee eens. Kijk eens naar een kind het kan zich helemaal opvouwen en de gezichtsuitdrukkingen zijn zo vol en open. Het heeft onuitputtelijke energie, rent op en neer, heen en weer zonder moe te worden. Zo soepel, het beweegt mee, geen weerstand. Zo lenig zonder oefening.
Want ja dat doen volwassenen wel heel veel, oefeningen. Oefenen om het lichaam lenig te houden. Hup naar de sportschool, trimmen, of allerlei andere oefeningen. Maar echt relaxt is dit niet, er is hierin vaak een forceren, waardoor het lichaam het eigenlijk helemaal niet zo'n pretje vindt en gaat protesteren met spierpijn en nog erger.

Want ja het lichaam is misschien wel soepel maar binnenin nu niet bepaald. Binnenin is vol weerstand, verkramping, strijd, groot houden. Aan de buitenkant bepaald schoonheidsideaal nastreven maar geen enkel oog of beleving van innerlijke schoonheid. van puurheid, echtheid, natuurlijkheid.
Door wat daar binnenin allemaal gebeurt moet het lichaam hard werken om gezond te blijven, voortdurend onder spanning, voortdurend in gevecht met van alles en nog wat binnenin en van buiten.
Dat is een uitputtingsslag voor het lichaam. Vaker een noodkreet door ziek te worden en als niet geluisterd wordt dan is een mens naarmate hij/zij oud is geworden helemaal uitgeblust, stram. Alle ware leven belevendiging is weggevloeid.
Maar ergens, diep binnenin, is dan nog dat pure Kind verborgen, eeuwig jong.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS