de marionettenspeler



Uit beheersen spreekt eigenlijk verkramping, onderdrukking.
Maar toch heeft t ook nog n andere betekenis. Ze zeggen ook wel eens dat je bepaalde stof beheerst. Je kent t, je hebt t onder de knie, je hebt t begrepen, je kunt het. Dat is eigenlijk de betekenis van werkelijk iets beheersen in het leven. Als je die Verbinding hebt, die Ster in je binnenste is gaan stralen dan zal het Licht kunnen gaan schijnen. Dan zul je waarlijk ingelicht worden over dat wat is, en zo waarlijk tot begrip komen. Dan is er geen strijd meer, geen vechten, geen verkramping of verzet. Je Weet, en dit Weten maakt je vrij van wat je zolang in de macht had. Dat is de ware bevrijding.
Als dit Licht in je gaat werken heeft dit natuurlijk grote gevolgen.
Het breekt als het ware in, in een groot machtig systeem wat jou in eerste instantie totaal onder controle had. Waardoor je eigenlijk geleefd werd, al dacht je dat jij leefde. Maar je zat aan de touwtjes vast van een marionettenspeler.
Dit Licht is heel gevaarlijk voor die marionettenspeler. Want het betekent dat die touwtjes doorzien gaan worden en daarmee losgelaten zullen worden, doorgeknipt. Minder en minder waarmee de marionettenspeler je kan manipuleren, verleiden, afleiden.

Maar in eerste instantie heeft de marionettenspeler nog alle touwtjes in handen en daarmee wordt je bespeeld.
Dan gaat t erom dat je in een open zijn voor het Licht gaat zien waarin je bespeeld wordt. Waarin je gevangen zit, waar je bevangen door bent. Waar je vol van bent, wat beladen is, geladen is, vol emotie is.
Andere gedachten dringen dan naar binnen, of je vindt inspiratie in geschriften. Die raken, die geven Licht, belichten jouw huidige nu. En dat confronteert, dat kan fiks pijn doen, als alles in het Licht gezet wordt. Als de waarheid zichtbaar wordt. Geen verschuilen meer, minder en minder waar je jezelf achter kunt verschuilen.
Dat is waarlijk hartepijn, maar dit kan zo louterend zijn, helend zijn, bevrijdend zijn.
Hoe krachtiger het Licht kan werken hoemeer touwtjes doorzien zullen worden, en van daaruit doorgeknipt kunnen worden. De marionettenspeler zal minder en minder macht over je hebben. En zoveel dat er voor in de plaats komt.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/c8whiD2pts

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN