de kip en de adelaar



Word ons niet voorgehouden dat we maar kippetjes zijn, terwijl de adelaar met zo'n onvoorstelbare mogelijkheden, de gouden adelaar in onszelf verborgen zit?
Soms ontpoppen zich dan individuen die, die adelaar in zich vrijmaken. Dan ontstaat daar meestal een heel grote afstand mee, of we zijn er doodsbang voor, want die adelaars zetten alles op zijn kop wat de kippetjes dachten dat de realiteit was. De kippetjes willen in eerste instantie ook helemaal niet anders, dus ze gaan vechten om kippetje te blijven, en de kop gaat r af van die adelaar, is t geen kip zonder kop maar een adelaar zonder kop hihihi Maakt die adelaar niet uit die slaat zijn vleugels weer uit als hij van deze wereld is weggegaan.
Er zijn er ook veel die denken dat ze adelaar zijn. Maar ja die adelaar is niet van binnenuit gegroeid, das n soort van jasje dat vroeg of laat uitgetrokken moet worden.
De adelaar komt eigenlijk vrij als alle jasjes uit zijn. ;)
De echte adelaar, die maakt geen ophef van zichzelf, dus kan best wel als n kip eruit zien.
Omdat de adelaar uit de kip komt en niet andersom hihihi heeft de adelaar alle begrip voor de kip, want de adelaar is Liefde.
De adelaars her-kennen elkaar, omdat ze de adelaar binnenin her-kennen.
Zeker als de kip het kippehart opent zodat de adelaar binnenin ook kan spreken, kwil er uit kwil eruit, ik wil groeien in jou, dan mag de adelaar als die buiten ont-moet wordt ook een inspiratie zijn zodat de adelaar binnenin nog meer ruimte krijgt om op te groeien.

Is toch n belangrijk aspect van groei, humor, relativeringsvermogen, alles niet meer zo zwaar maar licht, lichtvoetig, onbevangen.
T maakt niet meer uit de kip of de adelaar wie of wat je bent, of wat ze in je zien, je Weet het zelf en hoeft daar verder niet zoveel meer mee.
Dwars door alle vormen heen, naar de Kern, de Kern die gewoon Liefde is, Licht is.
De adelaar is zonder angst, want waar Liefde is, is geen angst. Dus de adelaar doet gewoon is gewoon wat ie is.
In de Stilte in het echt elkaar toelaten kan wederzijds de adelaar ervaren worden, de Liefde die echt is puur is, die in elkaar vrijmaken.
 Voorwaarde in alles is een open ontvankelijk hart dat werkelijk het leven toelaat. Dan kan de adelaar van binnen en buiten zich kenbaar maken en raken.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/hbIk62elN7

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS