vrijdag 4 november 2016

levensplannenAlles is energie en van daaruit zetten we door ons handelen, door onze gedachten, onze emoties weer dingen in beweging die op ons afkomen. Uiteindelijk plukken we dan de vruchten hiervan. De vruchten die heel rechtvaardig zijn geen toeval in aanwezig is, altijd een teken is, betekenis heeft.
Onze keuze, echte vrije keuze is bij de meeste minimaal. De meeste denken zelf te kiezen maar kiezen meer vanuit dat wat hun ouders, de maatschappij etc. voor hen koos. Daarin is geen werkelijk vrije keuze en zal er ook niet werkelijk iets toevalligs gebeuren.
Van deze levensbepaling kunnen we meer en meer loskomen naarmate we ons bevrijden van t verleden. Dan kan meer en meer zich openbaren wat buiten de tijd staat, dus ook buiten die bepaling, buiten dat bepaalde plan met jouw leven.
Meer en meer kan er zoiets zijn als volledige overgave, dat er niets meer tussenzit wat we zelf willen. Dan kan het beste de stem van God van de Bron gevolgd worden.
Je zou kunnen zeggen, dat je dan verbinding maakt met een nieuw Plan, een fris, altijd nieuw Plan.
Maar voor deze ommekeer zul je klaar moeten zijn. Daar gaat veel aan vooraf, en dat wat eraan vooraf gaat is ook helemaal goed.

De betekenis van het leven is dat we eerst onbewust waren van de Eenheid met God. Toen waren we in het paradijs maar we wisten niet anders.
Nu maken we deze reis door al onze levens, en zo verzamelen we een heleboel rijke ervaring  Uiteindelijk kunnen we dan Bewust terugkeren in de Eenheid. Dan heeft het een toegevoegde Waarde, we Weten. En vanuit dat Weten kunnen we in vrijwilligheid verder gaan in de ontvouwing, uitvouwing.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/jaEnFlcIDH
Een reactie posten