in en uitademing



Als je waarlijk voeling hebt gekregen met het werkelijke Leven is hierin een heel natuurlijke beweging, stroom van in en uitademing.
Maar dit komt heel weinig voor. Vaker zitten er blokkades op de in of op de uitademing, wordt alles heel geforceerd, verkrampt. Alles onder controle.... houden. Zo kom je vaker in adem-nood, ben je buiten adem.
Leven vanuit het hart, is de beste voorwaarde dat je weer voeling mag krijgen met de natuurlijke ademhaling in alles.
Maar ja, vaak zetten we onszelf helemaal vast, raakt alles vast, opgesloten, verkrampt. Geen enkele natuurlijkheid meer, strijd, verzet, weerstand, oordeel, projectie.
Dat maakt uiteindelijk ziek, je zit helemaal in de stress, raakt uitgeput, want je hebt niets wezenlijks om uit te putten.
Zoveel groot te houden, zoveel gevecht, zo weinig ruimte voor het ware leven, beleven.

En het leven zou zo natuurlijk kunnen zijn, als je dichtbij je hart bent, voeling met jezelf, zo voeling hebbend met de ander. Eerlijk oprecht, durven kwetsbaar te zijn. Geraakt kunnen worden ook in zachtheid in ontvangen van waardering. Dan kan het Leven je helpen om steeds meer voeling te krijgen met wie je werkelijk Bent, wat werkelijk is.
En zo geef je dan waarlijk om de ander om het leven om alles. Dat is de vrucht hiervan. Hoef je niks meer voor te doen. De ander hoeft er niets meer voor te doen, het is binnenin vrij gekomen.
In die natuurlijkheid  ben je dan waarlijk Vrij, dan Weet je wat is. Dus je Weet ook wat nodig is, wat er speelt en van daaruit reageer je dan, doe je wat nodig is.
Maar vaak is het ook anders, goed om dat in jezelf te onderzoeken, hoe dit voor jou is, heel eerlijk in de spiegel kijken.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/QKnvMDQL3H

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS