vrijdag 14 april 2017

de GetuigeDe getuige.
Het is een totaal onpersoonlijk aspect in jezelf, dat naar alle fratsen kijkt die jouw ikje uitvoert. Bv ook de gedachtekronkels die je hebt, de dans die je gedachten uitvoeren.
Eigenlijk een buitenstaander die buiten alles staat, over niks een mening heeft, gewoon kijkt, ziet wat is.
Als de getuige er is dan Weet je dat je veel meer dan je gedachten bent want dan zie je je gedachten.
Dan Weet je dat t draait om bewustzijn, bewust Zijn.
Aandacht, alert zijn, in het nu zijn. Jezelf niet verliezen in dat wat we het leven noemen, maar Zien wat dat leven met je doet, wat het aanraakt, in beweging brengt. Gedachten die wakker worden, emoties. Dit kan de getuige zien. Hoe intenser de getuige, wat het Bewustzijn is, in jou kan werken hoemeer je jezelf kan doorzien, dwars door alles heen kijken. Door alle spelletjes van je denken heenkijken, de wortel zien van je emoties. Meer en meer de wortels van waaruit het denken ontstaat eruit kunnen trekken, waardoor ze geen mogelijkheid meer hebben om te ontstaan. Omdat ze geen grond meer hebben om op te staan, omdat er meer en meer is een waarlijk verstaan.
Dan is er een mogelijkheid dat t denken uiteindelijk helemaal verdwijnt, je alleen nog maar bewustzijn, de getuige bent. Dat je in alle eenvoud de Stroom kunt volgen omdat geen enkele gedachte je hierin meer manipuleert.
Dan Ben je gewoon.

En ja, dit strekt zich uiteindelijk ook uit naar de droomwereld, als we gaan slapen. Dan kun je daar ook wakker en alert blijven, en tot veel ont-dekkingen komen. Is slapen uiteindelijk niet gewoon even dood gaan? Er blijft een verbinding waardoor we weer terug kunnen komen. Het enige verschil als je dood bent is dat je niet meer in je fysieke lichaam terug kan, het bewustzijn in de droomwereld blijft.
Uiteindelijk is er dan geen verschil meer tussen daar en hier. Je leeft hier een leven maar aan de andere kant nog veel meer levens en beleven. Zeker niet alleen wat over t algemeen onder dromen verstaan wordt, verwerking van ervaringen, maar eindeloze vormen van bestaan.
Eigenlijk wordt daardoor het leven hier steeds relatiever. Het is een van je levens, als de getuige, het bewustzijn in de droomwereld ook aanwezig blijft, wakker blijft.
Dan wordt het een eenheid. Dan zijn we weer waarlijk wakker geworden.
Wat wakker zijn betreft, je zou kunnen zeggen dat voordat de getuige er is we eigenlijk nog slapen, ook hier op aarde. Dan leven we een droombestaan, en het Leven doet er alles aan om je wakker te maken.
Wat je met je persoonlijkheid kan doen om dit te laten gebeuren is de intentie hebben om in aandacht te blijven. Niet te verdrinken in het leven. Jezelf steeds weer terugroepen als je ontdekt dat je jezelf weer hebt verloren in zoveel. Ruimte scheppen voor het Bewustzijn.
En misschien mag je dan ineens tot de ont-dekking komen, ja daar issie, en alles zal anders zijn.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/3hovGGuC9s
Een reactie posten