dinsdag 6 juni 2017

zoekt en je zult vinden?Zoekt en je zult vinden?
Het is een beetje tweeledig.
Als je niet gaat zoeken, zul je ook niks vinden.
Als het allemaal wel goed is, je wel tevreden bent met het leven, met alle ups en downs. Je vecht jezelf er wel doorheen, en straks is het weer vakantie, weer lekker uitrusten.
Ja, dan zal je ook nooit de ultieme Bevrijding vinden, of versmelten met het Licht, maar dan heb je daar ook geen behoefte aan.
Dus het gaan zoeken is toch wel belangrijk. Maar uiteindelijk komen pas echt de mogelijkheden, als je moe van dit zoeken bent. Als het allemaal uitzichtloos geworden is, alle wegen doodgelopen zijn. Als je het echt niet meer weet. Alles geprobeerd, en God nog niet gevonden, het ultieme geluk, de vervulling.
Als het niet meer vrijblijvend is, een leuke hobby, gezellig een keer per week met elkaar, maar dat het echt pijn doet. Echt intens pijn doet, het bijna een kwestie van overleven geworden is, het antwoord op je zoektocht.
Dat je dan rijp bent, dat de tijd dan rijp is voor het antwoord.
Dat er dan werkelijk ruimte geschapen is, openheid voor dit antwoord, het hart ervoor geopend is.
Dat je dan werkelijk kunt luisteren naar het antwoord.
Het antwoord dat in jezelf ligt.
Maar ook het antwoord dat om je heen gegeven wordt door iemand, wat iemand aanreikt.
Dat door de loutering werkelijk geluisterd wordt.
Dat het antwoord dan kan raken en zo bevrijden.

Dus zoekt en je zult vinden?
Ja, uiteindelijk wel. Uiteindelijk zul je de weg vrijgemaakt hebben, ruimte geschapen in jezelf, voor het antwoord. Als je meer en meer binnenin stil geworden bent, verstild bent. Dat je gezien en ervaren hebt door ervaring dat buiten de vervulling niet ligt maar binnenin.
Dan Weet je dit met je hele Wezen.
En de Oplossing kan tot je spreken aan het eind van de zoektocht. De Sleutel ligt binnenin, de Liefde is binnenin, het Weten is binnenin, de vervulling is binnenin.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/VygmlwDwyV
Een reactie posten