vrijdag 11 augustus 2017

begeerteBegeerte.
Begeerte is energie.
Is puur neutraal, en als t puur mag/kan blijven kan het gezien worden in/voor wat het is.
Geen goed/slecht hierin.
Geen oordeel en beschuldiging.
Geen verzet.
Het is zoals het is.
En in het zien/ervaren wat is ligt de mogelijkheid, de kans.
Het woord onderdrukking is ook zo mooi.
Je drukt iets naar onder. JIJ drukt iets naar onder, en dit kost energie. Een boel energie om dat te blijven onder drukken, naar onderen te blijven drukken.
En dat wat je naar onderen drukt zal gaan vechten om weer naar boven te komen. Dan ontstaat er een gevecht, en dat gevecht zul je nooit winnen. Het lost niks op, het verdwijnt niet. Je drukt het alleen maar naar onder.

Betekent dit het zomaar alles uitleven, wat er maar leeft?
Nee, dat betekent het zeker niet.
Het gaat er wel om, om heel aandachtig hierin aanwezig te zijn. Om de energie van de begeerte te proeven zonder er iets op te leggen, zonder er iets anders van te maken. Gewoon puur ervaren en door je heen laten gaan wat is.
Niet met je ikje ertussenin gaan staan.
Zo kan het Bewustzijn spreken, de Oerkracht, het Zijn, over de begeerte. Over dat wat er door je heen gaat, wat het wil zeggen.
Juist als je de pure begeerte in stand houdt, hem niet indamt, hem niet inkleurt, er niks anders van maakt, gewoon puur die begeerte, dan kan het doorzien worden en zo verdwijnen. De begeerte naar geld, naar macht, naar seks naar bezittingen, noem maar op.
Het is een kans, een mogelijkheid.
Het is een aanreiking, een hulp.
Dan hoef je niks meer te onderdrukken, naar onderen te drukken want het is er niet meer.
Daarvoor in de plaats is er weer een stuk ruimte gekomen voor het Bewustzijn, voor het Eeuwige Zijn, voor dat wat je werkelijk Bent.

Kagib


De uitgesproken woorden:

http://we.tl/eD4BEq3sO7
Een reactie posten