Heilbegeren



Er is een Eeuwig beginsel. Iets wat buiten de tijd staat, er altijd is. Als we ons ervoor openen, eigenlijk ervoor rijp zijn, dan kan het ons raken/informeren, inzicht geven. Dat we t gewoon in ons hele Wezen Weten.
Het is een hele stille Stem, zeker niet dwingend. Maar t kan meer en meer doordringend worden als je t toelaat, binnen laat komen. Dan kan het fiks gaan confronteren. Want alles wat schijn is, wat jij opgebouwd hebt, je waanbeelden, dat waarachter je jezelf verschanst hebt om te overleven, komt meer en meer in een helder Licht te staan. Je wordt doorlicht, alles wat in de schaduw ligt wordt belicht.
Maar als dit je diepste verlangen is om weer naar Huis te gaan, naar je diepste Essentie dan zal Het hierbij ook helpen, ondersteunen, inspireren. Geschriften kunnen hierin van veel betekenis zijn, kunnen veel raken, in de zin van belichting van de schaduw en het perspectief dat er is. Het kan meer en meer een verlangen wekken om op dit Pad door te gaan. Want als je het echt aangaat, zul je ook meer en meer de vruchten mogen plukken. Meer en meer een stuk stilte in jezelf ervaren, als de strijd losgelaten is, de overgave gekomen is.

De Rozenkruisers noemen dit het heilbegeren. Dat je enige verlangen er nog in bestaat om naar Huis te gaan. Om weg te nemen alles wat dit in de weg staat. Dan staat het totale leven in dit kader. Dan draait het alleen nog maar hierom, en de rest wordt bijzaak.
Zo kan meer en meer de nieuwe mens binnenin groeien. Meer en meer mag je het Weten, Weet je het werkelijk. Is het verwezenlijkt in je Zijn, in je Wezen, is het een met je geworden. Een levend Weten, dat is het Weten in het hart. Niet een mooi nieuw denkbeeld maar uiteindelijk de enige Werkelijkheid, de tijdloze universele Werkelijkheid. Dat wat is, dat wat je ademen zal worden, dat waar je uit leeft.
Je hoeft hier niets voor te doen, slechts ruimte bieden aan dit proces. Niet verblind raken door de wereld maar meer en meer Zien en ervaren wat de werkelijke betekenis is van dit leven, het leven op aarde.
De Christuskracht is er voor ons, maar zal niet dwingen. Maar als we ons ervoor openen, voor deze Liefdekracht dan zal t ons overstromen, alles geven wat we nodig hebben. Onder leiding van deze Kracht kan dan het omzettingsproces plaatsvinden tot de uiteindelijke Opstanding.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/WtU9lvlVDx

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS