gesloten deuren




Zoveel dat zich achter gesloten deuren afspeelt. Door de situatie, door dat wat gebeurd is zijn er gesloten harten ontstaan waardoor niemand er vanaf weet. Wie nog in vertrouwen te nemen, alles zo kwetsbaar, teveel pijn om nog toe te kunnen laten. Er is teveel gebeurd.
Voor jou die dit leest, realiteit?
Meestal komen we niet zomaar op het spirituele pad. Meestal gaat er heel veel aan vooraf. Diepe wonden die geslagen zijn, zoveel pijn. En daardoor zo verwrongen dat leven geworden, een overleven.
Zoveel dat opgesloten is geraakt. De onbevangenheid, het gewoon zijn, het gewoon mogen zijn die we zijn. Open het leven, de ander ontvangen.
Er is vaak teveel gebeurd.
Er is moed voor nodig het open te maken, beetje bij beetje. Niet teveel want dan wordt t overstelpend. Dan verdrink je erin.

En ondertussen draait de aardbol gewoon door. Ondertussen doet iedereen net alsof ze heel gelukkig zijn. De massamedia doet hier hard aan mee om dit beeld hoog te houden. En waarschijnlijk zijn er heus ook wel gelukkige mensen, maar veel zijn gelukkig omdat ze het spel mee kunnen spelen. Elkaar hierin kunnen bekrachtigen, het spel van de maatschappij.
Maar meer en meer vallen af, kunnen niet meer mee. Willen niet meer mee?
Meer en meer worden wakker. Wakker zijn is niet makkelijk in een wereld die slaapt en t liefste ook wil blijven slapen.
Want wakker zijn heeft gevolgen, is kwetsbaar. Je valt er buiten, kunt het spel in eerste instantie niet meer meespelen.
Wonden uit het verleden gaan spreken, gaan open, en vragen om heling.
Er is een overstroming van Liefde nodig.
Als dat eens zou kunnen. Een reusachtige omhelzing die iedereen omvat. Waar de totale Liefde doorheen stroomt en alle pijn wordt gelouterd. Waar wordt geuit het verdriet, de eenzaamheid in deze omhelzing. Het stroomt er allemaal uit. Daarvoor in de plaats komt begrip, waarlijk begrip een doorleefd begrip voor dat wat gebeurd is. Vergeving, en van daaruit heling van al die wonden, alle wonden van iedereen.
Zo de bevrijding van het verleden, als alle pijn is weggestroomd, opgelost in deze reusachtige omhelzing. Opgelost in de Liefde, zodat we elkaar weer waarlijk kunnen zien, helder. Open en onbevangen harten. Het Kind weer vrij, een Liefdesdans die erop volgt.
Een ware Vrijheidsdans waarin ieder in vrijheid zijn/haar dans danst.
Als dat eens zou kunnen........


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/Y1tV7bC1Sa

Reacties

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan