vrijdag 10 november 2017

begrip
Begrip.
Geen begrip vanuit een leefregel, een norm, een waarde. Vanuit liefdadigheid, vanuit iets erbovenop gelegd, maar waarlijk van binnenuit. Een doorleefd begrip waardoor het gevecht voorbij is. Het vechten tegen, het jezelf moeten bewijzen. Een waarlijk omvatten vanuit bewustzijn, vanuit Liefde, heel onpersoonlijk.
Want het Bewustzijn omvat alles en iedereen met waarlijk begrip. Het Ziet, Weet, van waaruit we doen.
En daar ligt de uitdaging dat het Bewustzijn meer en meer ruimte in ons krijgt. Dat meer en meer waarlijk alles en iedereen omvat wordt met begrip.
Dan maakt het niet meer uit of de ander jou begrijpt maar jij begrijpt de ander.
De ander kun je dan laten zijn wie hij/zij is, als een vanzelfsprekendheid.
Hoemeer dit waarlijke begrip ruimte mag krijgen in de wereld hoemeer er waarlijk vrede en harmonie mag komen. Deze energie is niet gespleten, niet van de dualiteit. Het kan niet aangetast worden, hoeft niet te vechten, is heel helder, en doet wat nodig is. Het voegt zich waar nodig is, en spreekt zich klaar en helder uit waar nodig is.
En daar ligt het verschil tussen nog niet het Pad opgegaan zijn en wel.
In het bewustzijn.

Je doet het niet, je bent het, je leeft het.
En daar zijn we allemaal in onderweg om dit in onszelf vrij te maken, door alle stadia van verandering heen.
De overlevingsmechanismes van het ikje zullen allemaal verdwijnen naarmate het Bewustzijn verschijnt. Waarmee eigenlijk ook het gespleten ikje verdwijnt. En bij hoemeer mensen waarlijk het bewustzijn zich kan/mag openbaren hoe makkelijker het voor de ander zal zijn om ook stappen hierin te zetten. Voor hen bij wie dit bewustzijn nog geen ruimte heeft gekregen, of minder. Want alleen twee ikjes zullen met elkaar blijven vechten, maar het Bewustzijn vecht niet, is slechts die Het is.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/TmfzKFo9M9
Een reactie posten