trilling straling



Alles heeft invloed. We stralen allemaal iets uit en dat krijgen we terug.
En Liefde, in zijn meest pure vorm, is daarin de allergrootste Kracht. Heeft de grootste inwerking, uitstraling, bewust of onbewust bij degene die t ontvangt.
We kunnen alleen zien/ervaren wat we zelf zijn, ons eigen bewustzijn. Van daaruit kijken we naar de ander.
Maar dit bewustzijn dit Licht, kan meer en meer omvattend worden. De ander kan jou dan vaker niet omvatten wat weer gevolgen kan hebben in oordeel, invulling, bepaling, of nog extremere gevolgen.
Toch kan dit weer n stukje opgeheven worden, niet helemaal. Want je kunt nu eenmaal alleen dat bevatten wat je bent. Slechts dat kan je raken, daar kan her-kenning plaatsvinden met heel je wezen. Maar t kan n beetje opgeheven worden als er openheid is, vertrouwen. Dat iemand echt zijn/haar hart opent voor die ander met n meer omvattend bewustzijn. Dan kan in ieder geval diep ervaren worden de intentie van waaruit de ander handelt en die intentie is slechts Liefde.
Het zit zo mooi in elkaar het leven he.
Juist als je groeit in bewustzijn, echt bewustzijn, niet het verstandelijke inzicht, juist dan groei je in Liefde en begrip.
Want het ware bewustzijn is Liefde, en dit bewustzijn kan dus meer en meer omvattend worden.
En Liefde zal geen misbruik maken van dit meer en meer alles omvatten, alles begrijpen, alles doorzien, iedereen doorzien. Er komt daardoor juist compassie/mededogen vrij. En zo is de cirkel rond.

Al wordt dus iedereen geraakt door Liefde, dan hoeft dit heus nog niet in Liefde ontvangen te worden. Het kan juist confronteren, pijnplekken raken. Dat men in de weerstand schiet, in de aanval gaat. Van alles kan er wakker gemaakt worden.
Maar bij iemand bij wie waarlijk die Liefde, het meer en meer omvattende bewustzijn wakker geworden is kan deze reactie meer en meer met Liefde ontvangen, met begrip. En zal slechts met Liefde reageren in woord of gewoon in het zichzelf Zijn. Geen aanval terug, geen verdediging.
Hoemeer je waarlijk die Liefde in jezelf hebt laten groeien, ruimte hieraan gegeven hebt, hoemeer je daarin totaal vervuld zult zijn. Niemand kan je daar meer uithalen. Niemand kan dit meer aantasten, of er iets anders van maken, groter of kleiner, meer of minder. Het is, het was, en het zal altijd Zijn.
Zoiets wat Jezus zei, vergeef hen want ze weten niet wat ze doen. Meer en meer kun je dit dan vanuit begrip en bewustzijn zonder oordeel zonder pijn zeggen.
Alles past in elkaar.
Alles is een geheel.
Is het niet geweldig?

Dit bewustzijn omvat ook onszelf.
Daar begint het, bij onszelf.
Jezelf kennen. De diepste intentie van je handelen, van waaruit, de trilling, de achtergrond, de reden. Waarom je leeft.
En in verbinding met t bewustzijn mag je hier meer en meer zicht op krijgen, en Weet je elk moment wat er in je speelt. Zo kun je jezelf vrij maken en ook onafhankelijk worden van de buitenwereld.
Wat de ander ook over je zegt.
Uiteindelijk Weet jij waarom, waardoor, van waaruit.
Je diepste intentie van handelen en zijn.
En als dit proces klaar is, dan ben je vrij.
Vrij in de Liefde. De Liefde heeft je vrijgemaakt. Het Licht heeft alle duisternis in het Licht mogen brengen, en is daarin opgelost.


Kagib

http://we.tl/ieHS3Zy0IT

Reacties

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan