een enkel ogenblik




We doen het allemaal zelf.
We hebben zelf het pakketje in elkaar gezet waarmee we in dit leven geconfronteerd worden.
Maar hierin is geen enkel oordeel vanuit de Geest, onee, dat oordeel komt slechts van onszelf.
Het enige verlangen vanuit de Geest, vanuit onze Essentie is, dat we ooit tot bezinning komen. Dat het verlangen groeit om weer naar Huis te gaan, de verloren zoon, de verloren dochter.
Het onszelf open gaan stellen voor die Geest, voor de Essentie, in verbinding. Het kwetsbaar durven zijn. Het toelaten in ons hart van de werking van die tijdloze Geest van de Essentie. Durven het Licht hierop te laten schijnen.

Dan kan alles daarin oplossen, als we dit toelaten. Het kan pijn doen deze confrontatie, deze loutering, het onder ogen zien, het doorzien, maar alles zal uiteindelijk oplossen in het Licht, in de Liefde.
Het is de enige mogelijkheid tot bevrijding om dit Licht toe te laten, om zo uit het doolhof uit het labyrinth te geraken waar we in verstrikt zijn geraakt. Onder leiding van het Licht kunnen we er dan uitgeleid worden, alle valstrikken doorzien worden. Alle dwaalwegen, alle afleidingen.
Hoe krachtiger, hoe puurder dit verlangen om Vrij te worden, om te Zien hoe krachtiger de werking zal kunnen worden. Hoe krachtiger het Licht zal kunnen stralen, hoe eenvoudiger de Liefde alle kilheid en verwarring kan wegsmelten.

Zo binnen zo buiten.
Buiten laat zien wat binnenin is.
Buiten geeft de kansen de mogelijkheden tot zien, tot inzicht, tot begrip.
Buiten zal veranderen als wij binnenin veranderen.
Zo kan de eeuwige harmonie herstelt worden, kunnen we uiteindelijk weer mee gaan stromen met het Al, met Dat wat alles omvat.
Als al onze eigenwilligheid is opgelost in de Liefde.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/KdfAAuE19x

Reacties

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan