zachtmoedigheid




Eigenlijk komt zachtmoedigheid voort vanuit begrip.
Dat er meer en meer gedurende je weg een waarlijk doorleefd en meer en meer omvattend begrip is wakker geworden over het leven, tov de mens, en van daaruit waarlijk Liefde.
In dit begrip is alle oordeel weggesmolten, alle verzet, alle beelden.
Daarvoor in de plaats is iets gegroeid, binnenin gegroeid, wat vervulling geeft aan alles. Het zoeken is voorbij. Je hebt Het gevonden, en je hebt lief zonder dat de ander er iets voor hoeft te doen.
Je hoeft niks meer te bewijzen, Je Weet, je Bent.
Er is iets in je gegroeid wat niemand meer van je af kan pakken.
Daardoor kun je zacht zijn gedragen door de Kracht, open en gevoelig.
Wat is, dat is, en in alles wat is, is mogelijkheid.
In dat Andere heb je vrede gevonden.

Het is een Kracht die niet te vernietigen is, die tijdloos is, die je meeneemt naar de andere kant, bij het sterven. Wat eigenlijk onafhankelijk van de zintuigen is, van beelden, van geluid, van proeven, van tasten. Al vervuld het uiteindelijk ook dit alles, is het hierin waarlijk vervuld, vervuld in Liefde. Maar er is geen gehechtheid meer hieraan, als iets verdwijnt, verdwijnt het.
Eigenlijk is het heel leeg, is het niks, en in dit niets is het alles, geeft het vervulling aan alles.
Het heeft niets nodig ter compensatie. Het hoeft niet gezien te worden, niet bewezen te worden, is niet gevoelig voor geprezen worden of vernederd te worden.
Geen weerstand, het stroomt in alle eenvoud uit, en van daaruit doe je wat in het moment gedaan wil worden.
Waar zou je nog bang voor zijn, als je alles hebt?
Daarin vindt je rust en vrede, is alle verkramptheid verdwenen.

Het is de allergrootste Kracht. De ware moed die bergen kan verzetten waar nodig, die alles kan geven, over kan geven wat nodig is.
Niemand is meer de vijand. De Liefde is alomvattend en als iemand dit niet kan bevatten of in de weerstand gaat, of er bang van wordt, het confronteert, en daardoor misschien zelfs vijandig wordt, ook deze persoon wordt omvat in Liefde, in begrip.
In deze Kracht, als de ware zachtmoedigheid tot uitdrukking is gebracht, is het paradijs op aarde gebracht. De Eeuwigheid heeft de tijd vervuld.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/k7PhoFkhGG

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS