alles doorleven



Het is wat het is?
Het is wat het is, als we het zo eens zouden kunnen ervaren.
Niks is slecht, alles is uiteindelijk materiaal. Uiteindelijk wil alles bevrijd worden, gezien worden.
Pas dan kan het verdwijnen, wat het ook is, welke emoties ook door je heen gaan, hoe donker die ook kunnen zijn, hoe confronterend.
Als je ze met je wil probeert te onderdrukken, te verzaken, gaan ze alleen maar harder vechten. Of ze gaan zich in allerlei andere gedaanten vertonen waar je helemaal geen vat meer op krijgt.
Alles waar je tegen vecht, vecht terug zo simpel is het.
Alles waar je tegen bent kom je weer tegen.

Dus het gaat erom alles te doorzien, totaal te proeven, door je heen te laten gaan. Dat wat is, dat wat in je is, wat in je leeft. Het niet daarbij laten maar het wel totaal toelaten en dan voelen wat het je wil zeggen, wat er speelt. Waarom worden die emoties wakker? Het antwoord ligt in jezelf.
En als je het Ziet, werkelijk Ziet verdwijnt het, zo simpel is het. Als je het echt met je hele wezen doorzien hebt. Duisternis kan niet tegen het Licht. Het zal er in oplossen, in alle eenvoud. De duisternis verdwijnt in het Licht van het inzicht.
Waarlijk doorleefd begrip, het werkelijk begrijpen wat er is, wat er speelt, wat er aan de hand is. Wat de betekenis is van dat wat zich in jouw leven afspeelt, de situatie waar je in zit, hoe mensen op je reageren. Het antwoord ligt steeds in jezelf, als je wil luisteren, als je durft te luisteren.
Het is wakker worden. Vrij komen van alles wat je slapende houdt in oude routines houdt, Alles wat je vast houdt in automatismen, in beelden over het leven.
Het is verantwoordelijkheid nemen voor je leven, voor alles. Het Antwoord ligt in jezelf.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/oNvWQI8RWV

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS