toetsingen en beproevingen




Wat gebeurt is altijd een teken, van betekenis, dus ook rampspoed etc.
Maar wat het teken is, is open.
Als we ontvankelijk zijn zullen we het Weten.
Als er emoties geraakt worden, dan is t duidelijk, dan zijn er aanrakingspunten die gezien willen worden. Er is een ingang in jou die, die aanraking kan veroorzaken. Door te zien wat dit is, zal dit verdwijnen, zal het oplossen in dit inzicht in dit Licht.
Dus daar gaat het uiteindelijk om, wat kan jou nog raken, wat kan jou nog gespleten maken, wat kan jou nog uit je midden halen, buiten jezelf door laten geraken?
Heb het hier natuurlijk niet om bv even een stuk van rouw/verdriet als je iemand los moet laten, iemand sterft, dat is heel natuurlijk.
Maar voor de rest geeft het leven zich om jou heen vorm, toont een spiegel om iets zichtbaar te maken wat nog gezien wil worden. Iedereen speelt daarin zijn/haar rol, niet alleen situaties maar ook mensen.

Dit wil niet zeggen dat alle chaos, alle ontberingen, alle rampspoed etc. altijd betekent dat je uit harmonie bent.
Je wordt ook door het leven getest, beproefd, je krijgt lessen. Je wordt beproefd, je krijgt beproevingen. Is het echt geworteld in jeZelf, of blijkt dat je er toch makkelijk uit losgeslagen kunt worden.
Of het dit is, dat t beproevingen zijn, Weet je uiteindelijk ook in jezelf, is jouw verantwoordelijkheid.
Maar uiteindelijk gaat het erom, dat wat er ook om je heen gebeurd, dat niets je meer uit JeZelf kan halen, uit je midden. Welke rampspoed ook over je heen komt, welk schijnbaar onrecht je ook aangedaan wordt.
Je blijft in alle rust. Laat alles gebeuren wat gebeurd maar het kan je niet meer aantasten. Zo heb je jezelf vrij gemaakt van de wereld en kun je in vrijheid voorleven wat het betekent om vanuit jeZelf te leven.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/CNf10Yr886

Reacties

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan