het Pad



Er is maar één Verbinding, en het gaat er dus om daar Verbinding mee te maken, je aan over te geven. Een soort stille heldere Kracht die alles Weet en overziet. Onder leiding van deze Kracht kun je de weg naar Huis gaan. Het is een proces van voortdurende verandering. Sterven en weer als een nieuw mens opstaan, keer op keer op keer.
Het Pad gaan betekent niet zomaar alles uitleven, maar ook niet wat dan ook onderdrukken. Het betekent in ontvankelijkheid voor het ware Licht alles aan dit Licht durven bloot te stellen, in het Licht te zetten. In het licht brengen alles wat nog duister is, alles wat nog tot licht wil worden. Dat is het ware bevrijdende pad. In Verbinding het vrijkomen van alles wat het eeuwige licht verduisterd, van alle ketens van alle inkleuringen van t leven.
Dit kun je dus niet doen. Het enige wat je kunt doen is je open stellen, tot overgave komen zodat het Licht zijn werking kan tonen, ervaarbaar maken.

Wil je werkelijk je basis vinden, de juiste basis vinden, dan zullen alle illusies over deze wereld, het vinden van je geluk in deze wereld onderuit gehaald moeten zijn, ontmaskerd moeten zijn. Zolang er enige vrijblijvendheid is, van ja dit is wel interessant, maar och er is zoveel interessant, wil ook wel van heleboel meer dingen proeven. Dan zul je niet werkelijk de weg naar Huis kunnen gaan. Dan zul je heen en weer gegooid blijven worden, geen innerlijk ankerpunt vinden. Dan zul je gevoelig blijven voor vele krachten die je kunnen meenemen, manipuleren waar je maar gevoelig voor bent zonder enige mogelijkheid tot definitieve bevrijding.

Als je het Pad op gaat betekent dit niet dat je dan klaar bent, dan begint het pas. Maar dan vindt alles in een bepaald kader plaats, is niets voor niets. Dan liggen hierin steeds mogelijkheden tot inzicht en begrip en van daaruit tot bevrijding. Dan kan het Licht op je inwerken en je helpen op je Pad omdat je het toegang hebt verschaft. Je hebt ja gezegd, je hebt jezelf uit vrije wil eraan over gegeven en daarom mag het dan ook met je aan t werk gaan. Alles ten behoeve van de bevrijding van de duisternis, het vrijworden van de duisternis. Dat alles wat nog duister is, op mag gaan in het Licht, in dit Licht.
alles wat we doen heeft gevolgen, zet iets in gang, ook in ons lichaam. Dus als je het Licht toelaat nadat alle wegen doodgelopen zijn, je tot overgave gekomen bent, dan veranderd ook je fysieke gesteldheid, vindt ook daar n omzettingsproces een veranderingsproces plaats. Dan verandert je bloed, gaat er iets nieuws door je heen stromen dat je meer en meer zal omzetten, waardoor alles meer en meer omgezet zal worden. Zodat je uiteindelijk tot in het lichaam een waarlijk Nieuwe Mens zult zijn, niet van deze wereld.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/QtFBM1tij2

Reacties

Walter zei…
Hoe dab ook, we zijn in de stroom

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS