de wijze



We krijgen vaker bepaalde spirituele kennis op ons af. Dat we het lezen in een boek, of iemand vertelt ergens over. Maar lang niet altijd kan het zijn werking tonen. Ook al was t de Waarheid, het enig juiste wat je nodig had. Maar jij was nog niet voldoende gerijpt, nog niet voldoende ontvankelijk, kon het nog niet ontvangen. Het werd nog vastgezet, ingepast, in je eigen wereldbeeld, in je eigen constructie. Geen verandering trad op, het moment ging voorbij.
Maar eens zal dit moment er wel zijn, zal de aanraking kunnen plaatsvinden, en van daaruit de verandering. Daarna zal alles anders zijn. Dan kan de waarheid een vlammend vuur zijn dat alles laat verdwijnen wat illusie was.
De wijze is er op zich niet mee bezig wanneer dit moment zal zijn voor iemand.
Hij/zij is in de Waarheid, leeft vanuit de Waarheid, stroomt mee met de Waarheid. Daarom is hij/zij als vanzelfsprekend op t juiste moment op de juiste plek. Hij zal van binnenuit daarheen geleid worden waar mogelijkheden zijn. Hij/zij die ontvankelijk is, waar de tijd rijp is, waar mogelijkheid is zal naar de wijze gebracht worden. Zij/hij zal met de wijze in aanraking komen, verbinding maken. Het zal op hem/haar toevallen en in deze ontvankelijkheid zal waarlijk verbinding gemaakt kunnen worden.
Uiteindelijk kan alles als die wijze fungeren, als de rijpheid er is, als de ontvankelijkheid er is. Als het ontvangen kan worden, waarlijk binnen gelaten kan worden. Zo kan Het waarlijk spreken en de verandering teweeg brengen.

De kern hierin blijft, heb je dorst?
Zonder dorst zijn er geen mogelijkheden voor het Leven om je iets aan te reiken, iets te raken, beweging te brengen, verandering. Zonder dorst blijf je gewoon dezelfde.
Zonder dorst is er geen ware ontvankelijkheid, openheid, ruimte.
Dus zonder dorst heeft het ook geen enkele zin over wat dan ook te delen.
Het gaat niet om al onze individuele levensgeschiedenissen uiteindelijk hebben die veel overeenkomende thema’s. Het gaat om of je dorst hebt, een intens verlangen naar Licht hebt, naar de Bevrijding hebt.
Wij zijn in het geheel niet uniek. We zijn allemaal verdwaald en in dit verdwaald zijn doen we soms de meest vreemde dingen. Daarin doen we elkaar vaak pijn omdat we zelf verwond zijn.
De wijze heeft alle begrip voor al die levensgeschiedenissen, maar zal niet meelijden. Tuurlijk wel meeleven, warm, betrokken zijn en waar nodig delen wat gedeeld wil worden.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/yN9uBh0Ut7

Reacties

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan