eigenwilligheid en de Wil




Het is goed  tot je door te laten dringen dat je niets of niemand de schuld kunt geven van dat wat op je pad komt. Dat wat je raakt, wat binnen komt, emoties opwekt. Dat is allemaal jouw aurisch veld wat iets aantrekt of iets afstoot.
Uiteindelijk zijn we veel te eigenwillig, waardoor we niet kunnen resoneren met de Wil. Eigenwillig in de zin dat we teveel willen. Maar eigenwilligheid kan ook bestaan uit dat we te weinig willen, onze onzekerheid om dingen te doen. Ook dat is ons ikje. Ook dat is onze wil waardoor we voor de Wil gaan staan.
Met dat willetje kun je eigenlijk niet zoveel al zou je nog zo graag willen. Ook in de voortgang op het pad, dingen waar je naar reikt, je kunt dit niet doen.
Het enige waar je toe kunt komen is overgave aan de Wil. Niet mijn wil maar Uw Wil geschiede. Dan komt er weer ruimte voor nieuwe ont-wikkelingen.

Er kan dus niets je aura in wat daarmee niet resoneert. Als de emoties verdwenen zijn, alle eigenwilligheid alle beladen en geladenheid, dan zullen hierin ook geen aanrakingspunten meer zijn. Er zijn geen aanhaakpunten meer, geen wonden meer in t aurisch veld. Niets meer dat je uit de vrede kan halen, uit je Essentie. Op een bepaalde manier wordt je dan ook onkwetsbaar en toch totaal open.
Als dit gebeurd is dan kan de Wil aantrekken wat nodig is, en iedereen zich verbinden met dat wat resoneert in jouw Wezen, wie zich hiervoor opent. Dan kun je nog helder Zien, helder Weten maar de emotionele betrokkenheid is verdwenen. Er is dan nog begrip en medeleven.
Dus niets of niemand kan je verwijten over dat wat je aantrekt, in je leven tegen komt, mensen, situaties etc. Het leven toont je precies de juiste spiegel die je nodig hebt. De mensen hebben daarin precies de juiste rol, al zijn ze daar tuurlijk niet bewust mee bezig. Je hebt ze aangetrokken, het is zo binnen zo buiten. Dus als jij werkelijk van binnenuit veranderd, het bewustzijn verandert, niet geforceerd met je wil maar vanuit een doorleefd inzicht dan zal alles om je heen veranderen. Mensen zullen ook ineens een heel ander gezicht laten zien als ze al niet ineens wegvallen. Zo eenvoudig is het.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/5cPcEmaGU5

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS