bruggenbouwer zijn



Er zijn in dit nu twee werelden tegelijkertijd aanwezig.  De wereld van de voortdurende dualiteit, strijd, verandering, en de wereld van de Eeuwigheid, het koninkrijk van God.
Elk moment kunnen we afstemming vinden, verbinding maken, met het Koninkrijk van God. Het spreekt in de Stilte, het is was en zal altijd Zijn.
Elk moment kunnen we dus uit de tijd uit de strijd stappen en in het eeuwige Licht stappen. Als we ons overgeven, het Licht toelaten en door ons heen laten stromen. Elk moment kunnen we de vrede en vervulling vinden, want de vrede en vervulling is altijd daar, is altijd aanwezig.
Zo mag er waarlijk begrip komen over dat wat zich binnen de tijd afspeelde. Zo kan verdwijnen de strijd, de verwarring, de gespletenheid, in het door je heen laten stromen, het laten spreken van de Eeuwigheid.

Gnosis is niet alleen abstracte energie. Er zijn ons mensen voorgegaan, die ons willen helpen op de weg. Zij zijn de brug over gegaan naar de Eeuwigheid. Maar voor ons stappen ze terug in de tijd om te helpen stap voor stap dezelfde weg te gaan. Steen voor steen te bouwen aan deze brug. In het hebben van een totaal overzicht op dat wat hierin nodig is. Een alomvattend Weten, zich gedragen Wetende door de Eeuwige Liefde.

Het probleem is dat veruit de meeste mensen helemaal geen brug willen bouwen. Ze gaan zitten waar ze zitten. Het gaat om deze wereld, daar te strijden en te vechten totdat je uitgeput neervalt. Het een totaal verblind worden door wat deze wereld lijkt te bieden te hebben. Daar totaal door bevangen, in gevangen te raken. Het is allemaal schijn en pas na vele, vele pijnlijke ervaringen komt de mens tot de conclusie dat dit inderdaad zo is. Pas dan begint het. Dan komt er eventueel ontvankelijkheid voor die Broeders en Zusters die al zolang op ons wachten. Pas dan wordt de mens een tempelbouwer, een bruggenbouwer onder leiding van de Gnosis, van hen die ons voorgegaan zijn. Het innerlijke Geweten dat spreekt. Dit is het innerlijke pad gaan, in ware zelf-autoriteit, het zelf ont-dekken in Verbinding. Zo kan de eerste steen gelegd worden. Een steen van vertrouwen en rust vinden in deze Verbinding. Het ervaren, het Weten dat deze Verbinding er is. Dat je niet alleen bent, dat er alle steun aanwezig is, alle hulp die je nodig hebt. Als je hiervoor je hart opent.
Naarmate de stenen gelegd worden, de brug vordert wordt t leven lichter en lichter. Want de brug leidt naar het Eeuwige Licht, de Eeuwige Liefde en vervulling, stap na stap.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/H4aMNaNKPn

Reacties

Walter zei…
Als bruggenbouwer ben ik altijd door blijven gaan, soms met pijn in mijn handen en een vermoeide rug. Geen enkele strijd deed mij de Liefde de rug toekeren..
Kagib zei…
Goed hoor Walter. Dank voor dit delen :)
Walter zei…
Hihi, beter laat dan nooit!

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan