de innerlijke Roos



Echt op weg gaan, echt het spirituele pad op gaan is niet vrijblijvend. Het is bijna een kwestie van leven of dood. Dan doet t leven pijn. Dan doen die grootse levensvragen over de zin van het leven intens pijn, niet te dragen pijn. Dan moet er een antwoord komen.
Maar dit is nog slechts t begin. Dit is de Ommekeer. Je Weet dan het Plan, je Weet dat Het zo is zoals het is, maar nu gaat t om de verwezenlijking. Dan zullen hierin allerlei facetten zichtbaar worden, oplichten, over t leven over de betekenis van het leven. De harde confronterende Waarheid over dat wat is.
Zelfkennis is Godskennis, dat kerngegeven. Ten diepste Weten met je hele wezen dat het Koninkrijk in jou is. Dat omvat natuurlijk heel veel als je dit werkelijk Weet zonder enige twijfel. Dat je voelt in al je vezels, dat dit Koninkrijk dat niet van deze wereld is, in jou is.
Je doorziet jezelf steeds meer, alle valstrikken, alle ego-spelletjes, komt meer en meer tot begrip.
Zo gaat de weg verder.

Waar je eerst zo warm voor liep, helemaal voor ging, alles voor gaf, of door intense opwinding door geraakte. Eventueel verontwaardiging, boosheid, wat dan ook, wat je ook maar zozeer beroerde. Het wordt allemaal tot niks, het vervluchtigt het verdwijnt. Alles wordt anders, totaal anders als het Licht meer en meer in je gaat schijnen. Als die innerlijke Roos meer en meer in je opbloeit.
Hoe doe je zoiets?
Kun je dit wel doen?
Het komt eropneer dat je jezelf niet verliest in het leven, in alles wat je doet. Dat je daar helemaal vol van bent. Dan ben je verloren. Dan heb je de Verbinding verloren. Dan wordt je geleefd door dat waar je vol van bent, maar de stem van de Roos wordt niet meer gehoord.
Dus t is heel belangrijk die Verbinding te houden. De verbinding met je diepste binnenste, waar je ook bent, wat je ook doet, zodat dit, Dat steeds tot je kan spreken. Dat daar t fundament ligt van je leven, en de rest eigenlijk bijzaak wordt. Dat steeds het ware Licht op alles geworpen wordt, zodat alles in dit Licht gezet mag worden, belicht mag worden en zo uiteindelijk mag/kan oplossen in het Licht.

Kagib

De uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-LbZLQQrlvM

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS