keuzes



Wie is er vrij van haat en liefde?
Is er niet onvoorstelbaar veel waar we onze liefde aan geven, en wat vaak weer in haat of andere emoties kan omslaan?
Is dit niet de uiteindelijke zin van het leven om daar vrij van te worden. Zodat waarlijk de Liefde die geen tegenpool heeft kan vrij komen?
Het is een uitdaging om inzicht te krijgen in je voor en afkeuren, waar ze vandaan komen. Alles wat beladen is, geladen is, waar je vol van bent, waardoor er juist geen ruimte meer is voor dat wat is, de diepste zin der dingen. Waardoor je steeds weer uit je evenwicht wordt gehaald, heen en weer wordt geslingerd.

Tuurlijk moet je daarin tussendoor keuzes maken, maar t gaat erom van waaruit die keuzes? Wie maakt de keuze? Uiteindelijk is elk moment n keuze wat je doet en niet doet. Maar juist als je als t ware tot n soort van keuzeloosheid gekomen bent, alles stil geworden is van binnen. Als alle kleuring verdwenen is, alle invulling vanuit het ego, juist dan zal steeds in alle eenvoud de enig juiste keuze gemaakt worden. Niet jij kiest dan maar Het maakt de keuzes door jou heen. Het is dan nog slechts het volgen van de Stroom. Het is maar waardoor je bewogen wordt. Wie beweegt jou, waar kom je door in beweging? Van waaruit zet je je stappen. Daar inzicht in krijgen. Doorzien waar jij beweegt, en de betekenis hiervan. Deze bewegingen doorzien en je zo waar nodig er vrij van maken. Zo kan meer en meer de ware Beweging vrijkomen, en hoef je nog slechts te volgen.
De wortel van de dingen vinden, van alles vinden. Dit door aandacht, aanwezig zijn, naar binnen keren. Zo kan het Bewustzijn spreken en mag je tot inzicht en begrip komen en van daaruit bevrijding.

Kagib

De uitgesproken woorden:


Reacties

Walter zei…
Zo kan het krampachtig vasthouden aan een keuze tegen ons gaan werken, zo kan inderdaad liefde omslaan in haat! Hoe vaak komen we er pas later achter dat het Leven voor ons kiest.
Nee, daarin moeten we onszelf niet gaan zien als slachtoffer, niet als gestrafte, zelfs niet als een beloonde! Zoals jij het vaak noemde;en de wil geschiedde, ook al lijkt het niet de onze...
Kagib zei…
Ben even terug aan t gaan in de tijd, ja wonderlijk hoe Blogger hiermee is omgegaan is helemaal buiten mij omgegaan dat dingen niet geplaatst werden en zo.
Ja, het is die overgave he Walter, de overgave aan een aspect in jou wat veel groter en omvattender is. :)

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS