het Stiltepunt



Dat zou toch geweldig zijn als meer en meer mensen waarlijk een innerlijk Stiltepunt in zich zouden kunnen vinden. Dat dit het ankerpunt wordt, de Verbinding van waaruit het leven zich verder ontvouwt, tot uitdrukking komt. Dat dit de toetssteen wordt in al ons handelen.
Is dat niet de grootste daad die we kunnen doen, een waarlijke Go(e)de daad waarin God zich door ons heen kan uitdrukken.
Wat zou dat een impact krijgen als overal waarlijk die Stiltepunten ontstaan. De grootste Kracht die er is, wat n uitstraling, wat n spiegel. Slechts Zijn die je bent, in Verbinding en je laat overal een stuk van die Stilte achter. Mensen om je heen zullen voelen dat er iets anders met jou is, maar t niet kunnen grijpen. Maar je zult een waar rustpunt zijn, een ware verademing in de stress en het tumult van deze wereld.

De meeste hebben een heel ander basispunt, nulpunt, dat wat ze al heel hun leven gewend zijn, niet anders weten. Wat hen aangeleerd is op hun pad gekomen is. Dan is juist stilte een grote, grote bedreiging, gewoon Zijn. Want dan kan zichtbaar worden wat onder alles zit, van waaruit je voortdurend in die spanning, in die stress zit. Dus maar liever vooruit, vooruit, vluchten, totdat je niet meer kunt vluchten, de vlucht voorbij is.
Het ware geluk zal zo nooit ervaren kunnen worden. Er zal altijd afhankelijkheid blijven van mensen, dingen, dingen doen. Daardoor angst, zoveel angst dat t anders wordt, dat je iets kwijt raakt, dat iemand je niet aardig vindt, dat je niet kan presteren, niet kan helpen, angst voor de dood. Voortdurende spanning, totdat er iets knapt. Misschien heeft dit als gevolg de dood of het kan een ommekeer betekenen.

Het heeft alles met trilling te maken. Die trilling verhoogt zich en daardoor komt alles in een ander daglicht te staan. Daardoor reageren mensen anders op je, en wordt je ook niet meer zo snel door de emoties van anderen aangeraakt, want die zijn van een lagere trilling. De hogere trilling omvat die emoties maar uiteindelijk gaan ze dwars door je heen. Ze hebben geen mogelijkheid meer tot aanraking.
Dit betekent niet dat je niet meer kunt voelen, medegevoel kunt hebben, betrokkenheid ervaart. Maar medelijden is iets anders, dan is t iets wat in jou zit wat medelijden oproept.
De hoogste trilling en vibratie is uiteindelijk Liefde. Met deze Liefde zal dan alles omvat worden in begrip in deze Liefde, alles en iedereen.

Kagib

De uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-EojzYZWLKD

Reacties

Walter zei…
Een Stilte-punt in jezelf vinden of in ieder geval creëren!
Vanuit die punten kunnen we groeien...
Kagib zei…
Ja je kunt t niet echt creëren Walter, t gaat om er voeling mee te krijgen. Voeling met een aspect in jou wat altijd Stil is, Wat Weet dat kan jou verstillen. :)

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan