echt en imitatie


Wat wil je in het leven. Wil je echt leven, of leef je imitatie?
Echt leven heeft gevolgen, kan kwetsbaarheid betekenen. Dit betekent het hebben van een open, een ontvankelijk hart.
Maar als je echt leeft, met alles erop en eraan, en ook verantwoordelijkheid neemt hoe je hart hierin spreekt dan kun je ook tot vrede komen in je hart. Dan mag alles tot vrede worden, zo binnen zo buiten.
Dit is er natuurlijk niet zomaar, dit is een proces met allerlei stadia. Maar als t je intentie is om deze weg te gaan, zal steeds die vrede die innerlijke vrede terugkeren. Hoe turbulent en verwarrend en eventueel pijnlijk alles daarvoor ook was.
Het  kan zo zijn dat je, je hart uitspreekt hoe je dingen beleeft en ziet, dat iets eventueel niet goed voelt. Dat is uiteindelijk ook eerlijk en authentiek met jezelf en de ander omgaan. Kan zelfs heel kwetsbaar zijn, omdat je misschien daardoor iemand verliest. En toch wordt dit dan soms gevraagd. Als t niet meer goed voelt, is het belangrijk dit uit te spreken. Zo kun je samen eventueel tot iets anders komen, tot wederzijds begrip en verdieping komen.
Als dit niet mogelijk is, dan is t misschien tijd voor loslaten zodat ruimte voor iets nieuws mag/kan komen.
Alles wat emotie in je opwekt, oordeel of wat dan ook over de ander zegt iets over jezelf, wil hoe dan ook iets zeggen, wat de betekenis ook is.  Er wordt iets in zichtbaar waar je naar kunt kijken en zo misschien jezelf ervan kan bevrijden, dat het mag oplossen in begrip. Daarin kan t natuurlijk ook zijn dat je t juist ziet/ervaart maar dat door onzekerheid er emotie vrijkomt. Ook dit kun je in jezelf onderzoeken. Ook dit is je eigen verantwoordelijkheid.
Uiteindelijk mag je, je gronden in de Waarheid en kun je daar je ware rust en Kracht in vinden waar niemand je meer uit kan halen.

Kagib

De uitgesproken woorden:


Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS