gedachtespelletjes


Het mag misschien een eye-opener zijn, we hebben gedachten minimaal nodig in het dagelijks leven, mini minimaal. En toch zit bijna iedereen er helemaal vol van.
Maar als ze verdwijnen, verdwijn jij niet dan blijft juist het pure Bewustzijn over dat Ziet dat Weet. Jouw Essentie.
En als je de toeschouwer hebt kun je zien wat voor rare fratsen die gedachten allemaal uithalen. Ze spelen spelletjes met je, zetten je vast, spelen met je ego, groot, klein, goed, slecht, allerlei stemmetjes die er spreken. Maar dat ben jij niet dat is jouw verleden. Daar spreekt het verleden doorheen van je opvoeding cultuur religie noem maar op. Dit wil niet verdwijnen. Maar als je t toelaat, vol intense aandacht bent voor al die gedachtespelletjes dan kun je ze ontmaskeren, zien voor wat ze zijn. En zo mogen ze misschien in dit Licht van inzicht oplossen.

Daar zijn ze dus ook doodsbang voor, die aandacht, waardoor ze je steeds vooruit laten jagen in zoveel dat gedaan moet worden wat belangrijk lijkt te zijn. Nee nee alsjeblieft niet, rustig bij jezelf zijn, in aandacht zijn. Kijk maar eens hoe je gedachten te keer gaan als je aanstalten hiervoor maakt. Wat voor bedenkingen ze dan hebben, jamaars, aanvallen die je krijgt. Het zijn levende wezens die gedachten ze willen overleven.
Maar uiteindelijk zullen ze dienaar kunnen zijn als jij ze meester de meester van hen geworden bent.

Kagib

De uitgesproken woorden:


Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN