gronden


Het is niet altijd makkelijk anders te zijn. Anders te zijn in beleven in hoe je in de wereld staat, hoe je dingen ziet. Een periode voel je jezelf daarin onzeker, ga je in de aanval, moet je jezelf bewijzen, is er oordeel. 
Maar als t dan meer en meer wortelt in jezelf, dat Andere, kun je meer en meer eenvoudig Zijn die je bent.
Als je als t ware iets wakker gemaakt hebt in jezelf wat in potentie in iedereen zit maar bij veruit de meeste nog slapende dan ben je daarin heel kostbaar in wie je bent. Je leeft iets voor, je laat iets zien wat mogelijk is. Je maakt stappen die vaker voor anderen moeilijk zijn te bevatten omdat ze schijnbaar zo'n risico inhouden. Maar je hebt de Zekerheid in jezelf gevonden. Een totaal anders omgaan met het leven, wat belangrijk voor je is. Een heel natuurlijk zijn in wie je bent, je niet verschuilen, kwetsbaar durven zijn.
Allemaal hartstikke kostbaar.
Soms moet je een lange adem hebben, bv binnen de familie. Wat doet ie wat doet ze allemaal, issie gek geworden, hihihi Maar als dan meer en meer zichtbaar wordt dat je iets gevonden lijkt te hebben waardoor je echt veranderd bent, altijd blij en gelukkig, vredig. Dan groeit er een vertrouwen, een zich openstellen, een blij zijn met jou. Ook een heel   belangrijke vrucht van de innerlijke ont-wikkeling is de ander kunnen laten zijn, geen belering, overstraling, geen oordeel etc.

Het zijn stadia waar je doorheen gaat.
Maar hoe dan ook, je blijft anders, en dit kan zeker prikkelen om je heen, in je anders zijn, anders met dingen omgaan. Dan gaat het erom dat t aan jouw kant klopt, zuiver is, dat je Weet wat is. Dan kun je vrij staan, vrij zijn tov de reactie. En juist daardoor heb je een extra grote impact omdat je jezelf niet mee laat zuigen mee laat nemen, door eventuele weerstand. Dat je geen behoefte voelt om je te verdedigen of om aan te vallen.
We zijn uiteindelijk allemaal spiegels van elkaar. En dan is t maar welke spiegel jij bent. Wat laat je zien, wat maak je zichtbaar?
Het gaat niet om een eindresultaat, het gaat om je intentie. Je bent hartstikke kostbaar als die intentie is om eerlijk te zijn, open, als je durft kwetsbaar te zijn, durft in jezelf te kijken wat de betekenis is wat er in het leven op je afkomt. Als je verantwoordelijkheid neemt voor je leven, luistert naar je hart, hoe het spreekt, je Hart, je intuïtie, je Essentie.
In dit proces, wat uiteindelijk een proces van keer op keer sterven is kun je dan meer en meer waarlijk een Licht Zijn, omdat je dat Licht in jezelf vrijgemaakt hebt. Dat je hier ruimte voor gemaakt hebt. Dan zul je een Licht zijn overal waar je bent in alles wat je doet en zegt. Soms een confronterend Licht, een verwarmend Licht, ondersteunend Licht, een blij Licht. Wat maar nodig is, wat maar opgeroepen wordt.

Kagib

De uitgesproken woorden:


Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS