internet



Ben nu ongeveer sinds 2001 aan het internetten en heb daarbij ervaren dat het veel meer is dan woordjes. Dat je in die woordjes heel veel kunt ervaren, proeven, lezen. De energie erin, van waaruit mensen hun woorden delen. Dat dit heel veel kan raken, kan verbinden, ook heel veel wakker kan maken. Ok je kunt zo iemand niet aanraken, niet in de ogen kijken en toch kun je, als je open bent, heel iemands wezen voelen/proeven van dat moment. Heb vaker mogen  meemaken dat mensen die ik op t internet ont-moet had precies overeenstemde met real life.
Internet en al die technische snufjes wordt gewoon n nieuwe wereld, past ook in deze tijd, heel veel mogelijkheden hierin.

Dit betekent natuurlijk niet dat t dan een verschuilen wordt achter. Achter je computertje achter je desktop, je laptop. Dat je hier een schijnwereld opbouwt die niets met je dagelijkse realiteit te maken heeft. Dat je in real  life een totaal ander mens bent. Dit vind natuurlijk ook vaak plaats juist als mensen niet kunnen invoelen wat is, en als t ware afgaan op de schors van de woorden. Zo kun je samen weer eindeloze illusiewerelden in stand houden. Dat t wel n vluchten wordt.
Maar zo vaak kan het juist een mogelijkheid zijn om je kern te laten zien  juist als t om die kern gaat. Geen ditjes en datjes, praten over t weer maar om de essentiele zaken wat je werkelijk bezig houdt wat je raakt, puur en eerlijk en open. Dan kan internet van een diepe wezenlijke betekenis zijn om samen te groeien, te veranderen, elkaar te spiegelen en te prikkelen. Als we geraakt durven worden. Echt delen van hart tot hart. Dat we zo waarlijk samen tot een ander mens kunnen  worden.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/oyT70KrFJ6

Reacties

Walter zei…
Ben het alweer helemaal met je eens!
Kagib zei…
Fijn, Walter. Weet je trouwens dat ik op facebook van plan ben gebruik te maken van live-video om elkaar zo te ontmoeten, zien. Heb hier poll voor gemaakt wanneer iedereen t beste kan, op dit moment is dit doordeweeks s avonds. :)
Walter zei…
Lijkt me fantastisch, Karel! Hopelijk wekt mijn cam dan...
Kagib zei…
Ik hou je op de hoogte Walter. Doe t rustig aan, gebeurd genoeg in de wereld, alles in beweging. :)

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS