GELOOF


Alles is geloof, echt alles, totdat je Weet.
Vanuit ons geloof krijgt t leven vorm. En dat zijn vaak self fullfilling prophecies. Daarin is eigenlijk minimaal sprake van toeval. Zolang je geleefd wordt door een uiterlijk geloof, ben je eigenlijk heel voorspelbaar. Dan is er niets nieuws onder de zon. En hiermee bedoel ik dus zeker niet alleen religie. Ook de maatschappij, praat je allerlei geloven aan, en elke cultuur heeft weer andere geloven. Maar leven is hierin niet. Dan wordt je geleefd.
En zo wordt bijna iedereen geleefd door eindeloze overtuigingen, geloven, idealen, verlangen naar geluk, macht, geld. We kunnen door zoveel in bezit genomen worden.
Veruit de meeste, weten niet beter. Dit is gewoon t leven. Is toch niks anders?
Als je denkt voelt dat er iets anders is, meer is, dan ben je gek.
Alles moet passen binnen de algemeen erkende overtuigingen, geloven.
Want als je niet past doe je niet goed mee, en das lastig, dat confronteert hen die nog graag volgens allerlei geloven overtuigingen willen leven, daar veiligheid in proberen te zoeken.
Dat raakt dan iets aan, wat ook diep binnenin is, maar waar ze t liefste niet naar willen luisteren.
Want dan wordt alles onzeker, kun je niet meer meedoen. Meedoen met de groep, hoe iedereen doet, wat in is, wat behoort te zijn, wat cool is, wat geaccepteerd is.
Dus met zijn allen doen we er samen alles aan dat we normaal blijven. Wat volgens de norm is. De structuren van de maatschappij zijn helemaal gericht om iedereen te normaliseren.

En niemand realiseert zich hoe relatief dit is. Hoe relatief al die geloven, al die overtuigingen zijn. Hoe leeg ze eigenlijk zijn. Hoe weinig echt Leven erin is, beZieling. Waarin eigenlijk iedereen uitwisselbaar is.
Totdat t allemaal niet meer werkt t geen leven meer krijgt, of alles instort.
Dan kan er ruimte komen, voeling komen met dat wat met geen enkel geloof of overtuiging te maken heeft. Wat waarlijk Leeft, wat er altijd was is en altijd zal Zijn. In jou, in mij, in iedereen.
En de vruchten die je daar uiteindelijk van kunt plukken, als je ruimte maakt voor dit proces, zijn heeeeerlijk.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/FI85oFUU3q

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN