GEWETEN



Op zich is het in het Nederlands een heel mooi woord, geweten. Gebruik het zelf ook vaker, maar gebruik dan bewust het met een hoofdletter, juist omdat het geweten vaker gebruikt wordt in een andere context. Maar het ware Geweten is tijdloos en Weet echt, en ja dat is het Bewustzijn, je Essentie.

In deze tijd is t weer actueel, zoveel dat nu in de wereld gebeurt, zoveel dreiging door allerlei stromingen die propageren dat hun wereld de wereld is en de rest is slecht. Niet een realiseren dat het slechts een programma is, dat ze hierin geprogrammeerd zijn dat hierin geen enkel Bewustzijn is, echt Leven is, geen waar Weten en Geweten is.

En je kunt er boos over worden maar je kunt ook voelen, ze weten vaak niet beter. Wat zou jij doen als je vanaf je babytijd iets ingegoten hebt gekregen, wat dit ook is, en iedereen om je heen zegt dat dit het is, hoe kun je dan tot iets anders komen. Dat gebeurt dan ook niet, uitzonderingen daargelaten. Ook wij zijn geprogrammeerd, onze cultuur is ook een programma maar iedereen zegt dat dit het is, dus er worden geen vraagtekens bij gezet. Maar uiteindelijk is het allemaal heel relatief waar we hier voor staan.

Goed om jezelf hierover te bezinnen.

We volgen dus iets van binnenuit, wat ons met de paplepel is ingegoten, we denken dat dit t is, dat het niet anders kan. Maar het is slechts een programma, en het leven draait erom om te de-programmeren. Maar, dan moet je eerst zicht krijgen op waarin je geprogrammeerd bent.

De eerste fase is, alles in twijfel trekken wat je als waarheid beschouwt, zicht krijgen overal waar een programma door jou heen zich openbaart, waarin het zich openbaart, waar je vol mee zit. Pas als je er zicht op krijgt kan het verdwijnen. Zicht krijgen op wat in het onbewuste zit, dat wil bewust worden, zodat het in Bewustzijn kan oplossen.

Na dit proces kan er waarlijk voeling zijn van binnenuit met dat wat Weet, elk moment weer nieuw, elk moment vraagt iets nieuws. Ja, dat is ware authenticiteit, dan ben je waarlijk vernieuwend.

Maar dus eerst maar eens zicht krijgen op alles waarin je oud bent.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/t-GLIZQfdeD1

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS