instincten



Is het nou wel of niet goed om te 'vechten' tegen je instincten ?

Zou zeggen, t is niet vrijblijvend alles zomaar uit te leven.
Vooral als je doorzien hebt wat er gebeurd kun je er iets aan/meedoen.
Zoveel automatismes die er zijn. Reacties op onvrede, compensatie van dingen. Zoveel lichamelijke uitingen die ons helemaal in hun macht hebben. Die door ons heen leven, waardoor wij niet meer leven maar dat andere zich door ons heen uitleeft.

Och voor velen is t vanzelfsprekend, ze zijn r niet mee bezig, en ook dit is goed. Maar als je echt de intentie hebt om eerlijk naar jezelf te zijn, oprecht. Dat je puur wil zijn in wat je bent dan krijgt t toch wel betekenis.
Durven onder de loep te nemen, overal waar die automatismes, die automatische reacties plaatsvinden. Durven te voelen wat er onder zit, wat werkelijk je verlangen is, wat werkelijk ervaren en gezien wil worden.

Echt vechten helpt natuurlijk niet. Maar meestal als je t echt gezien, gevoeld, totaal geproefd hebt wat er aan de hand is, kun je t ontkoppelen, je er vrij van maken. Maar soms heeft t wat tijd nodig, geeft het instinct zich niet automatisch over en dan kan t goed zijn als je doorziet wat r gebeurd. Nee, nee ik ken jou, mooi niet wat jij wil, ik zeg nee, ik zeg ho. En dat kun je vanuit je bewustzijn doen. Totdat t echt verdwenen is.

Maar dit heeft dus wel gevolgen. Dan kunnen die dingen zichtbaar worden die je liever niet wilde zien, die je wilde verstoppen, die je wilde opvullen door die automatische neigingen. Dan kan er pijn vrijkomen, een stuk van leegte, van alles kan er vrijkomen.

En dan komen er mogelijkheden, als je dit durft toe te laten, door je heen durft te laten gaan. De pijn, de leegte, de wanhoop. Dan is dat wat is, wat er is, het materiaal om jou te helpen te zien. Dan kan je Essentie je helpen om dit te doorzien, en je er zo van te bevrijden, er inzicht in, begrip voor te krijgen.

Durven zien wat is, is zo kostbaar. Durven jouw innerlijke werkelijkheid in het nu, onder ogen te zien, toe te laten, is het meest kostbare wat er is. Geen verbloeming, geen schijn, geen vlucht.
Hoe kwetsbaar je dan misschien ook bent, je zult dan alle steun krijgen in dit proces. Dan is er het meeste voeling met dat wat jou draagt, altijd er voor jou is, en je elk moment zou kunnen leiden, begeleiden inspireren. Jouw Essentie.

Kagib

De uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-R22VeyaHJm

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

DE OERWET