INNERLIJKE GROEI



Je kunt pas waarlijk een ander mens met een vol, blij, open, warm, zacht hart liefhebben als je die mens niet meer nodig hebt.

Dan is er geen angst, dan is er geen onzekerheid, geen behoefte aan compensatie. Je hoeft niks te bewijzen, jezelf niet groter te maken. In alle eenvoud, dan heb je lief. Dan is er Liefde in verbondenheid.

Geen belangen, geen speciaal verlangen, gewoon toelaten de ander in wat hij of zij is. Wat er dan wakker gemaakt kan worden in jou, opgewekt kan worden, zichtbaar kan worden, is geheel afhankelijk van die ander.
Je bent dan een zuivere spiegel.

Maar dit kun je niet doen, het is een vrucht van een ont-wikkeling.
Een fase daarvan kan als de woestijn voelen, dat je jezelf eenzaam voelt, zo kwetsbaar en onzeker. Als dat Andere nog niet gegrond is. Maar je bent dan jezelf, in die kwetsbaarheid, geen houding, geen masker, geen muur.

Van daaruit kan dan dat Andere in jezelf groeien, opbloeien, je meer en meer vervullen. Waarlijk de Liefde, die gewoon Liefde is, waar niks aan vast zit.
Meer en meer kunnen alle afhankelijkheden oplossen, verdwijnen, alle hechtingen, in het licht van het inzicht, in verbinding met het  Bewustzijn. Zo waarlijk meer en meer alles doorzien en je er zo van vrijmaken.
Dan ben je waarlijk Vrij, om lief te hebben.

Kagib

De uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-DuCITcyyA2

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN