MYSTIEKE WEDERGEBOORTE



Eigenlijk gaat het erom dat je op n punt komt dat je totaal met lege handen staat. Dat alles uit je handen geslagen is. Van daaruit geef je dan alles uit handen, geef je jezelf over.

Het is een periode van helemaal op jezelf teruggeworpen worden. Het echt niet meer weten, en t ook niet meer geforceerd willen weten, een verwoed vechten om eruit te komen.
Nee t is eerder een verstillen, tot stilte komen, tot rust komen.

Alles losgelaten hebben, dan kan de Verbinding gemaakt worden, de aanraking plaatsvinden, waarna alles anders is.
Je Weet dit dan. Er is iets in je wakker geworden wat je eigenlijk allang wist maar nu tot leven gekomen is.
Een nieuwe weg ben je opgegaan. Een weg waar geen terugkeer meer op mogelijk is. Je enige verlangen is, in deze Verbinding, om verder te gaan.

Eigenlijk is en blijft dit de voorwaarde.
Daarom zeggen de Rozenkruisers ook altijd dat je pas bij de School komt als je ervaringsvol bent, alles geprobeerd hebt, maar dat dit vruchteloos was.
Is dit Pad dan niet buiten de School mogelijk?

Op zich wel, maar bovenstaand is eigenlijk toch de voorwaarde dat dit proces op de meest harmonieuze manier zich kan voltrekken. Anders blijven er zoveel stemmen spreken, zoveel mogelijkheden nog, dingen om uit te proberen. Misschien dit, of misschien is dat toch beter. Blijven speculeren, blijven rondgaan in je ervaringen maar zo niet echt tot stilte komen, en dus nooit tot het levende Weten komen. Uiteindelijk ook dan steeds buiten jezelf naar de oplossing zoeken terwijl die toch echt binnenin ligt, in de Christus. In het Verbinding maken met je Essentie, met de Eeuwigheid. De ommekeer.

Kagib

En de uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-8xZj0XSdre

Reacties

Walter zei…
Ergens geldt dit voor mij een beetje { maar heb nog veel te doen ]
Ach, echt klaar zijn we nooit, wel klaar om verder te kunnen!
Op dit wereldse gebeuren....
Kagib zei…
Ja, Walter, belangrijkste is eigenlijk dat de Verbinding gemaakt wordt. Dat Het, wat voor naam je er maar aan wil geven met jou aan het werk kan, dat je hier open voor bent. Juist in deze cruciale tijd waarin alles naar een finale lijkt te gaan. :)
Walter zei…
Dank je Karel :)

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN