DE GEWICHTEN



De Alchemische Bruiloft is een verhaal waarin alle stadia uitgewerkt zijn die je op het Pad tegenkomt tot de uiteindelijke innerlijke Bruiloft zelf

Na vele voorfases komt dan de heel belangrijke fase van het gewogen worden.
Allerlei individuen vanuit allerlei achtergronden zijn samengekomen en nu worden ze gewogen. Bijna iedereen wordt hierbij te licht bevonden en dit heeft dan bepaalde gevolgen, soms hele grote.

Het mooie van dit systeem van het gewogen worden is dat het ene voorwaarde is voor het ander, en dat het allemaal sluitend is.
Eigenlijk zou je kunnen zeggen, als je niet het eerste gewicht omhoog kunt trekken dat je dan vroeg of laat ook bij de andere gewichten te licht bevonden wordt.
Als je dus onderweg bent, echt op het Pad bent, ben je steeds bezig met het gewogen worden.  Keer op keer krijg je de kans, nadat je je wonden gelikt hebt om t nog n keer te proberen.

Als niet de ware Verbinding gemaakt wordt loopt ook de rest fout. Pas als je die Verbinding gemaakt hebt en uiteindelijk vervuld kun je de volgende poort door.

Als je dus Weet/voelt/ervaart dat God de Waarheid is, het eerste gewicht, een Waarheid die alles en iedereen vervult en draagt dan zal als vanzelfsprekend de ware Liefde vrijkomen voor die Waarheid voor God voor de mens, voor alles. Daar hoef je niks voor te doen.

En van daaruit vanuit die Liefde kan dan heel natuurlijk meer en meer de levende wijsheid gaan stromen, die je meer en meer mag gaan vervullen.
Zo eenvoudig kan t zijn, zo eenvoudig is t ook, als t lukt.

Kagib

En de uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-vL15AOI4Bf

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

BEET VAN BEWUSTZIJN

KARMA NEMESIS