GROEI



Volgens mij groeien de meeste mensen scheef. Ze zijn door ervaringen uit het verleden misvormd geraakt en dit werkt zich daarna verder uit. Allerlei ervaringen die dan daarna komen verbinden zich hiermee, vaak een self-fullfilling prophecy. Het trauma komt steeds terug, de wond die geslagen is, op alle mogelijke manieren.

De meeste mensen groeien steeds verder af van hun ware Kern, voelen hier geen enkele echte verbinding meer mee en worden slechts door het leven om de oren geslagen waar ze zich dan doorheen proberen te worstelen.
Andere mensen hebben t in t leven eigenlijk vrij rustig, hobbelen gezellig door t leven heen, krijgen daarin ook niet zoveel klappen maar groeien daardoor innerlijk ook niet echt verder.

Echte groei komt wat mij betreft pas als je bewust in het leven gaat staan, daar verantwoordelijkheid voor gaat nemen. Daar gaat meestal veel aan vooraf. Meestal gaan daarvoor veel wegen dood, zijn er geen uitwegen meer behalve terug naar jezelf, bezinning. Vrede geluk begint in jezelf etc.

Maar uiteindelijk kunnen we niet echt iets doen mbt die werkelijke groei. Pas als we verbinding maken met een aspect wat ons overkoepeld, onze Essentie, het tijdloze Weten, Geweten komen er mogelijkheden. Je zou dit ook het Licht kunnen noemen dat schijnt in de duisternis. Dat je jezelf dan hieraan overgeeft, en ja dan, dan vindt er een sterk groeiproces plaats. Beter gezegd doordat alles wat duister was meer en meer oplost in het Licht groeit of komt er meer en meer ruimte voor dat Licht voor de Liefde, voor de Essentie.

Dit is het ware groeiproces, de oplossing voor alle problemen, de ware bevrijding, als je dit aspect in jezelf bevrijd.
In dit Licht omvat je ook meer en meer alles en iedereen met Liefde en begrip zonder dat ze daarvoor iets hoeven te doen.

Kagib

En de uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-L8vCwUNqe3

Reacties

Populaire posts van deze blog

HET PAD

Believe in a new Way

VERLANGEN NAAR VRIJHEID