het Koninkrijk Gods



Vindt het Koninkrijk Gods en de rest zal u gegeven worden.


Als je daarin je ankerpunt gevonden hebt dan zal de rest zich daarnaar voegen. Niets kan jou dan een strobreed in de weg leggen in dat wat t moment vraagt. Alles en iedereen is dan uiteindelijk dienaar van jouw pad.
Dus hoe meer jij waarlijk versmelt met Tao hoe meer je totaal beschermd zult zijn, gedragen zult worden. Voor alles zal gezorgd worden, wat je nodig hebt. Heel belangrijk hierin is, dat gezorgd wordt voor wat je nodig hebt, wat nodig is, niet wat jij denkt nodig te hebben, of  denkt wat nodig is. Dat heeft juist met overgave te maken, je staat met lege handen. Pas dan kunnen ze gevuld worden.

En dan gaat het nog verder.
Uiteindelijk heb je het Alweten. Dan is t niet meer een volgen maar waarlijk een geworden zijn in alles. Dat betekent natuurlijk een ongelooflijke verantwoordelijkheid want dan bepaal jij in het moment wat nodig is, in het dit overzicht hebben. Dan is het jouw wil geschiede omdat die versmolten is met Het, met God. En het zal geschiede. Als er dan nog enige trilling is van je ikje, een beladenheid, een inkleuring dan kunnen er geweldige ongelukken ontstaan. Daarom wordt dit alles zo goed beschermd. De ene poort gaat pas open als een andere poort gesloten is, doorleefd is, vrijgemaakt is.

Als je Weet vecht je niet meer. Je doet gewoon wat nodig is, wat het moment vraagt. Ongeacht wat andere mensen hiervan vinden, van jou vinden. Je gaat niet in discussie, probeert niet je gelijk te halen. Je bent die je bent, en je doet wat gedaan wil worden.

Kagib

En de uitgesproken woorden:

https://we.tl/t-HisffLgTgP

Reacties

Populaire posts van deze blog

HET PAD

eigenwilligheid en de Wil

NIET-DOEN