voeding

En als gij gaat naar enig land en wandelt in de gebieden, als zij u opnemen, eet wat zij u zullen voorzetten, genees de zieken onder hen. Want wat zal ingaan door uw mond, zal u niet bezoedelen, maar wat zal uitgaan uit uw mond, dat is het, wat u zal bezoedelen.

In het O.T. is veel verboden en worden alle dingen genoemd die onrein zijn. Jezus heft deze verboden op door te verzekeren dat er geen onreine dus ook geen sacrale spijzen zijn. Alleen wat de mond uitgaat verontreinigt de mens.
Het lichaam is in staat elk voedsel tot zich te nemen en het te verwerken. Het is of ons hier gezegd wordt: leer uw lichaam vertrouwen; het verwerkt en verteert alle voedsel, ook het z.g. onreine. Alleen wat de mond uitgaat verontreinigt ons. Laten we daarom toezien wat we in het dagelijks leven zeggen. Want alles wat ge spreekt vormt zich eerst in de onzichtbaarheid, voordat het de mond verlaat. Dan wordt het hoorbaar en... zichtbaar. De subtiele weefsels van ons lichaam worden door de woorden die wij spreken geïmpregneerd. Alle woord werkt magisch, ook het gedachteloos weggeworpene.
Als dus wat onze mond ingaat ons niet bezoedelt is daarmede het heilige dat zich in het onreine camoufleert, toelaatbaar in het lichaam. Jezus heft door zijn woorden de ban van het onreine en het sacrale op. Het is dan geen zonde meer het goddelijke te eten.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://media.putfile.com/B-voeding-1-22

http://www.megaupload.com/?d=42CSXZ1Y

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN