de Vader 2

Het is letterlijk waar. Maar weinigen herkennen de stem en verstaan de taal. Het wordt als fantastisch en onreëel beschouwd. Wie gelooft en weet dat de geest een eigen onzichtbaar lichaam kan bezetten in het zichtbare lichaam? En juist vooringenomenheid is voldoende om te verhinderen dat de doorbraak bewerkstelligd wordt die de mens tot zijn werkelijke bestemming en vrijheid voert. Want een ieder zou kunnen leren uitgroeien naar wat hij werkelijk is: eeuwig en onvergankelijk.

De mensen interesseren zich alleen voor tijd en toekomst, voor lichamelijkheid en zorg om het lichaam. Natuurlijk is een gezond lichaam belangrijk maar gezondheid is geen voorwaarde om wedergeboren te kunnen worden. Het klassieke mens sana in corpore sano (een gezonde ziel slechts in een gezond lichaam) is niet juist. Het is de Geest die het gezonde lichaam - zowel als het zieke - aan zich ondergeschikt maakt. Een ziekte kan niet zo overheersend zijn dat zij de kracht van de Geest zou kunnen verhinderen door te breken. Het zieke lichaam kan verteerd worden, afgebroken door ontbindende en ondermijnende krachten terwijl de geestelijke gestalte, de werkelijke mens, onaangetast zegeviert over dood en vernietiging. Dat deze geestelijke gestalte in zijn lichtende werkzaamheid een heilzame invloed heeft ligt voor de hand, maar zij zal niet verhinderen dat er een ogenblik komt dat het aardse kleed, ten slotte versleten of vergaan, wordt afgeworpen als een stoffelijk overschot.
Alles wat de mens niet werkelijk is, wat behoort tot zijn schijngestalte en vergankelijke natuur, zal zich moeten buigen en nederwerpen voor de geboorte van de levende God. Als er van wonderen sprake is, is dit het grootste wonder.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://media.putfile.com/B-de-Vader-2

http://www.megaupload.com/?d=96VUOBOA

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS