het Koninkrijk 4

Jezus wilde ons wel bloemgelijke levens schenken, dwz dat wij zouden ontdekken dat wij ieder onze eigen kleur en geur hebben en beantwoorden zouden aan wat wij zijn: en meer niet. Waarom zullen we andere mensen lastig vallen als ze niets van ons moeten hebben? Ieder mens de eigen ontplooiing en de eigen wijze om tot zijn recht te komen. Dit is individueel en heeft onmiddelijk met de kunst van het leven te maken. Mag het leven geen kunst zijn?

Mogen we er niet een eigen vorm en gestalte aan geven die voortkomen uit wat we zijn?Het leven leeft. En het brengt uit zich in de mens bewustzijn van zich zelf voort en doet hem deelhebben aan een besef en een ervaring van harmonie, van goedheid en eenheid, van licht en warmte en hoe dat dan verder ook onder woorden te brengen is. Als Jezus dus zegt dat we tov de wereld moeten vasten, zou dat betekenen kunnen dat we haar niet meer zo'n grote plaats in ons hoofd moeten geven, maar haar moeten verzwakken en laten vergaan in ons, zoals men een verstopte kraan ontdoet van een prop. Op die wijze zouden we een doorgang kunnen worden van wat in ons leeft, waardoor tevens tot ontplooiing komt wat naar aanleg en allerinnerlijkste structuur in ons is verborgen.
Daarin zou de mens leren beantwoorden aan wat hij is en als zodanig zou de mogelijkheid gegeven zijn het rijk dat niet van deze wereld is en waarin we niettemin naar onze geest en ons bewustzijn geworteld zijn, te leren kennen. Er zijn meer mensen dan wij zouden denken die dit leven op een stille wijze kennen, waardoor zij krachten uitstralen die de wereld trachten te behoeden en de harten der mensen als innerlijk verwarmende stralen aandoen.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=UOUO43Z4

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS