de Nieuwe Wereld 1

Zijn discipelen zeiden tot Hem: Wanneer zal de rust der doden tot stand komen en wanneer zal de nieuwe wereld komen? Hij zeide tot hen: Dat, wat gij verwacht is gekomen, maar gij kent het niet.


Doe dus uw rusteloosheid weg en uw ongeduld. Indien ge van goeden wille bent zult u het spoedig bemerken. En het onbegrijpelijke, de macht der liefde, zult u leren kennen.
Als iemand lang overheerst wordt, gaat hij zelf ook overheersen. Indien hij onderdrukt wordt, gaat hij ook onderdrukken. Krijgen wij de lakens uitgedeeld, we zullen ze op onze beurt ook weer uitdelen. Maar leren we het teken kennen van beweging en rust, dan betekent het dat wij ons in het leven van de dag niet laten verstoren, noch hinderen. Hoewel de geest der wereld niet gedogen zal dat u het ontmoet. Hij zal zich oprichten tegenover u en tegen u op willen kunnen.

Maar er zal niets zijn om 'tegen op te kunnen'. De geest der wereld slaat een slag in de lucht. Toch zal hij rusteloos alle middelen ten baat nemen om u te doen vallen en te misleiden. Hij zal u in zeer vele gestalten naderen en het zal niet altijd gemakkelijk zijn hem te herkennen. Hij kan u werkelijk verschijnen als een engel van licht en goedheid, maar als ge geduldig zijt en in onverstoorbaarheid en vastbeslotenheid het innerlijk verbond trouw blijft, dan zal plotseling terwijl ge het niet verwacht, het grote ongeduld en de grote onverdraagzaamheid uitbreken en u trachten te vernietigen. Ge moet dus werkelijk voorzichtig zijn als de slangen en toezien aan wie u uw vertrouwen schenkt. Tenslotte is het zwijgen kunnen van de grootste kracht.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=ETNNSIR0

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN