uit het Licht afsluiting

In deze oorsprong komt uw Vader tot u. Hij nadert u in de grote rust en de liefde waarmede ge naar Hem uitziet en die ge Hem tegemoet zendt. Indien ge ooit liefhad met grote innigheid en menselijkheid, waarin ge alles schenken kon, u zelf geheel en al, dan weet ge hoe ge de Vader tegemoet moet gaan. Want ge zult u zelf aan Hem schenken in uw grote verlorenheid geheel en al opdat ge Zijn eeuwige liefde zult ontvangen. Hij komt als een enkele straal in u binnen en bevrucht uw geest. Want de geest is de lichtsubstantie waarin Hij in u voor u geboren wordt. Uit God komt Hij tot u. De niet gekende, de oneindige, de ongeopenbaarde en niet te kennen God. Hij is de God maar Hij vermenselijkt zich voor u en Zijn liefde voor u is onnoemelijk en geheel onbegrijpelijk. Nee, nooit zult ge het kunnen begrijpen, noch omvatten. Hij wordt in u geboren als Zoon en als Zoon neemt Hij u op. Want God, de onnoembare, is de Vader van zichzelf als Zoon in u. De ongeopenbaarde God openbaart zich in u als Vader en deelt zich in u aan u mede als Zoon.

Indien Hij in u is binnen gekomen zijt ge voor eeuwig in uw ziel verzegeld. Ge kunt het zich niet denken noch imagineren want gedachte en imaginatie zijn slechts beeld en voorstelling.
Gedachten vluchten weg, beelden vervagen. Sta dus niet stil bij gedachte noch beeld want groter, dieper, inniger is de stilte die ge binnengaat.

Als een bruidegom komt Hij tot u.
Als een bruid daalt Hij in u neer.
Hij maakt u zelf tot goud, u zelf, uw werkelijke zelf.
Het witte pure licht van de geest wordt door Zijn komst verwarmd en verhit tot een kostelijk gouden vuur.
'Ik raad u, dat gij van Mij koopt goud, beproefd komende uit het vuur, opdat ge rijk moogt worden' (Openb. 3: 18). Dit is voor u gezegd. Hij is in u. Hij staat aan uw deur en klopt. Indien ge Hem binnenlaat, zet Hij u in gouden glans en deelt een liefde aan u mede die u opnieuw weer leven doet en u tot een nieuwe beweging brengt en een oneindige vrede.
Deze weg gaat door het dagelijkse leven. Het betekent dat ge u indachtig zult zijn dat Hij altijd bij u is. Al gaat uw weg over bergen en door dalen en in alle landen. Hij kent geen enkele dwang. Vrees en dreiging zijn volstrekt vreemd aan Hem. Daardoor ook geen enkele vreesaanjaging noch angst. De Vader zoekt geen vergelding noch wraak. Dat is eenvoudig onmogelijk want Hij oordeelt niet.
Alleen de mens spreekt zich zelf een oordeel. De mens en de mensheid is het die zich zelf richt in haat, nijd en tweedracht en zich zelf de grote vervloeking spreekt tot zelfuitroeiing en vernietiging.
Daarom mens, enkele mens, zelf-mens, zoek de Vader en wil de ontmoeting met Hem. Ge zult Hem zeker tegenkomen.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=TV0JPX37

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN